En smal sak

Onsdag denne uken inviterte Skaun folkebibliotek til «en smal sak» igjen. Dette er et av flere arrangement biblioteket gjennomfører, gjerne tar opp det litt spesielle, ikke nødvendigvis det mest populære.

Onsdag var temaet frøbibliotek
Nå kan du låne frø på biblioteket, så dem og la det gro, for deretter å høste avlingen. Biblioteket vil gjerne  ha tilbake noen frø, som igjen kan lånes ut neste år.

Marit Klefstad fra Trondheim folkebibliotek var kveldens foredragsholder. Hun har prosjektansvaret for dette i Trondheim, og kunne fortelle forsamlingen om de erfaringer de bokstavelig talt hadde høstet med frøbiblioteket i Trondheim.

Etablering av frøbibliotek er et ledd i det å skape engasjement rundt et godt miljø, en grønn linje. Her var det viktig å få de urbane bymenneskene til å bidra gjennom å dyrke grønnsaker og blomster hjemme i sin egen bolig.

Målet var å lage et lavterskeltilbud slik at uansett størrelse på areal, var det mulig å gjøre dette i sin målestokk. Noen sådde i melkekartonger andre fant ut at drueeskene egnet seg godt til dette formålet.

Alt i alt en spennende og interessant reise med utgangspunkt i noe så enkelt som å låne noen frø gratis.

I etterkant av Marit Klefstad sitt foredrag ble det diskutert litt rundt erfaringer med såing, høsting etc.  Engasjerte mennesker som allerede var i gang, og noen med lang erfaring.

Hagelag i Skaun
Det ble også snakket om å få i gang Skaun Hagelag igjen. Hagelaget har ligget brakk noen tiår. Kanskje er tiden inne for å få noen ildsjeler til å dra i gang dette ble konklusjon. Vil du være med på det, så meld din interesse til biblioteket, så koordinerer de et mulig stiftelsesmøte.

Kvelden ble avsluttet med å se litt nærmere på frøbiblioteket, og ikke minst låne noen frø, -og hagebøker.

Annonse