Ungdom og kroppspress som tema på biblioteket

Kroppspress blir tema på biblioteket (Illustrasjonsfoto)

Skaun folkebibliotek fortsetter sin arrangementsrekke – En smal sak. Denne gangen får biblioteket besøk av forfatter og lege Kari Løvendal Mogstad. Hun bruker sin lange erfaring som lege og mor til å gi råd til foreldre og andre som jobber med barn og unge om hvordan man kan være en god rollemodell, hjelpe dem til et godt liv og til å stå i mot skjønnhetstyranniet og kroppsfiksering.

Kari Løvendahl Mogstad (Foto: Kari-Anne Toth)

Kari Løvendahl Mogstad (Foto: Kari-Anne Toth)

I sin bok ”Kroppsklemma”  beskriver hun barn og unges virkelighet: -en verden som ofte består av økende kroppspress, utseendefokus og perfeksjonsjag.

Kari Løvendal Mogstad har i mange år engasjert spesielt i dette temaet. Hun har et samarbeid med Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS), der hun har reist rundt med foredrag om ungdom og kroppspress.

Biblioteket ønsker velkommen til et interessant og høyaktuelt foredrag tirsdag 13.mars kl 19.00. Det blir enkel servering og gratis inngang.

En smal sak
Biblioteksjef Elin Berge, forteller til SkaunNytt at arrangementet er en del av ei lengre arrangementrekke som de har valgt å kalle «En smal sak».

Biblioteksjef Elin Berge (arkivfoto)

Biblioteksjef Elin Berge (arkivfoto)

Først ut i arrangementrekka tidligere i år var «Småkrypdag på biblioteket» hvor de hadde pinnedyr som hovedattraksjon. Andre emner de har vært innom er blant annet: «Sjakk på biblioteket», «Fuchsia», «Kahoot», «Memo», «Blodet» samt «Manga og Anime».

Folkeopplysning
– Bibilioteket har valgt smale fordypningstema i folkeopplysningens ånd. Ikke for å trekke de store folkemassene, men for å løfte fram noe av det forskjellige folk er interessert i, forteller Berge.

For mer informasjon fra biblioteket: Skaun folkebibliotek på facebook