– Fin måte å komme seg litt i form på

Innebandy er en lavterskel-idrett som alle kan være med på.

Innebandy er en lavterskel-idrett som alle kan være med på.

For to år siden startet Børsa IL opp med innebandy i Rossvoll flerbrukshall, og det har blitt et populært aktivitetstilbud som stadig flere får øynene opp for.

Ketil Solberg i Børsa IL, forteller til SkaunNytt at det kommer folk i fra hele Skaun, og fra kommunene rundt Skaun, for å trene.

– Det pleier å komme rundt femten til tjue stykker på hver trening, og vi har blant annet folk som kommer fra Orkanger for å trene sammen med oss, sier Solberg.

For alle
– Hvem er det som kan være med på treningene?

– Treningene er åpne for alle som vil være med. Dette er et lavterskeltilbud med stor takhøyde, og det er ingen krav til fast oppmøte, og heller ingen krav til ferdigheter for å være med, sier Solberg. Dette er bare veldig gøy og sosialt, og ikke minst en veldig fin måte å komme seg litt i form på!

Spiller mot hverandre
– Hvordan foregår treningene?

– Treningene foregår ved at man deler opp i lag og spiller mot hverandre. Lengden på hver omgang avhenger litt av hvor mange personer som kommer på trening, og hvor mange lag man klarer å sette sammen.

– Hvor ofte trener dere?

– Vi trener på kveldstid søndager og onsdager.

 – Spiller dere i noen form for serie?

– Nei, vi er ikke med i serien for innebandy, men vi er med på turneringer i løkkebandy, som kan sammenlignes med å være med i turneringer for bedriftsfotball. Men vi spiller etter reglene for innebandy, og dette er ingen knokkelsport slik som det foregikk i gymsalene på 80-tallet, understreker Solberg.

Treningstilbud for damer
Fra å bare ha et rent herrelag ved oppstarten i 2015, ble det etablert et eget treningstilbud for damer i 2016.

– Denne sesongen har ikke damene kommet i gang med sine egne treninger ennå, forteller Solberg. I mellomtiden trener både damene og herrene sammen, men vi satser på å komme i gang med egne treningsøkter for damer så snart som mulig.

Inntil damene kommer i gang med egne treningsøkter har de fellestrening med herrene.

Inntil damene kommer i gang med egne treningsøkter har de fellestrening med herrene.

Mangler trenere for barn
I fjor ble det også etablert et eget tilbud med innebandy for barn i fra første til sjette klasse, noe som ble veldig populært.

– Det var mellom 60 og 70 barn som benyttet seg av tilbudet, og det er vi kjempefornøyde med. I år har vi dessverre ikke fått kommet i gang med barnetilbudet fordi vi mangler trenere.

-Er det noen potensielle trenere dere ute som kan tenke seg å trene barn og ungdom på innebandy må de gjerne kontakte oss. Du trenger ikke å ha noe kunnskap om innebandy eller trenererfaring fra før. Børsa IL vil gi den nødvendige opplæringen og kompetansen som trengs, sier Solberg.

Prøv ut gratis
Ønsker du å sjekke ut om innebandy er noe for deg, er det fullt mulig å prøve et par treningsøkter først, uten at man trenger å betale for det.

– Finner man ut at dette er noe man har lyst til å holde på med videre, er det noen små kostnader med kr 100,- for medlemskap i Børsa IL,  og kr 200,- i treningsavgift til Innebandy.

Solberg oppfordrer alle som ønsker å komme i aktivitet, eller rett og slett bare ha det sportslig gøy sammen med andre, om å gi innebandy en sjanse.

Nedenfor er et lite videoklipp fra trening høsten 2017:

Mer informasjon finner du her:
Børsa IL Innebandy på facebook
Børsa IL sin webside