«Jakten på et vilt liv»

Jens Kvernmo (pressefoto)

Jens Kvernmo (pressefoto)

Skaun Jeger og Fiskeforening starter det nye året med å la Jens Kvernmo ta oss med inn i sin verden, i sitt foredrag ”Jakten på et vilt liv”. – Dette skjer i Børsa Samfunnshus tirsdag 9.januar kl 18.00, forteller leder i Skaun Jeger og Fiskeforening (SKJFF), Knut Egil Werkland.

Jens Kvernmo er en lidenskapelig jeger og friluftsmann, kjent gjennom TV-seriene «Alene» og «Vinterdrømmen», og har i tillegg vært delaktig i flere programmer på NRK. Han har bakgrunn fra forsvaret som skarpskytter, og tjenestegjort totalt 6 måneder i operativ tjeneste i Afghanistan.  Han vil vise bilder og film fra sine turer. Med fokus på å sette seg mål, takle motstand og det å tørre å være annerledes.

Knut Werkeland - Leder i SJFF.

Knut Egil Werkland – Leder i SKJFF (FB foto).

Håper å inspirere

– Vi håper å inspirere skauningene til aktivt friluftsliv og mer bruk av de flotte mulighetene som vi har her i Skaun, sier Werkland. Og regner med at her vil det bli mange gode råd og tips for den som vil utforske et mer aktivt friluftsliv i 2018. – Samfunnshuset har plass til ca 400, så jeg tror vi skal få plass til alle, sier Werkland.

-Intersport på OTI vil ha egen stand, og vil vise frem aktuelt utstyr til den som vil ha noen gode tips om tur-utstyr. I tillegg kommer blant annet bilforhandleren Toyota Bilia på besøk. Og vi venter på svar fra noen flere som kanskje kommer, avslører Werkland. Kaffe og noe å bite i blir det også.

Billetter selges ved døra. Det kan betales med både bankkort, kontanter og Vipps. Pris inngang: –Ungdom tom 16 år: Kr 50. Medlem Skaun JFF fom 17 år og opp: Kr 150. Ikke-medlem fom 17 år og opp: Kr 200.  – Vi i SKJFF håper mange finner dette interessant, og ønsker alle hjertlig velkommen til en inspirerende og spennende kveld, sier Werkland.

Klikk her for mer informasjon om arrangementet på facebook

Andre spennende ting det jobbes med for tiden i Skaun Jeger og Fiskeforening (se mer info på www.skjff.no).

– Her er noe av det som vi tilbyr kurs på, sier Werkland:

Villmarksskolen er et nytt tilbud som starter opp med første kurskveld allerede 17.januar. Dette er et kurstilbud for ungdom fra 13 år og oppover. Dvs. dette er et tilbud for ungdom som er eldre enn de som går på vår Jakt- og Fiskeskole. Vi legger opp til 9 samlinger våren 2018, og det inkluderer 2 overnattingsturer, fluebindingskurs, miniatyrsyting mm. Om det skulle være ledige plasser kan vi åpne for at voksne over 18 kan delta.For påmelding og info: Kontakt Knut Werklandknut.werkland@gmail.com, mob 46 41 60 50.

Jegerprøven, med oppstart tirsdag 30. jan.2018 klokken 1800 på Fredly Folkehøgskole, Børsa. Kurset går over 30 timer, med 2 utedager. Ukentlig samling med unntak av vinterferien. Eksamen etter påske. Vi avslutter kurset med utedager med praktiske øvelser. Det blir da skyting med hagle og rifle, spor og sportegn, fellefangst osv.  For påmelding, se www.skjff.no. Nærmere datoer for kvelder blir presentert på første kveld. Kurset varer 3 timer hver kveld. Pris: Kr 2100,- I tillegg kommer det ca kr 300 i eksamensgebyr til Jegerregistret og ca kr 300 for Jegerprøveboka for de som ønsker den.  Man må fylle minst 14 år i løpet av 2018.

Link til studieplanen finner dere her:
Studieplan for jegerprøvens obligatoriske kurs

Har du spørsmål, bare ta kontakt med studieleder Jørleiv Nyborg på joerlnyb@online.no, eller telefon 906 53 414.