Lærerne fra Skaun kulturskole på høstturne (video)

Lærerne på Skaun kulturskole: (f.v): Ingrid Synnøve Østvang, Sturla Eide, Hege Segtnan, Truls Rønning, Edvin Langmo, Karianne Røe og Trine Segtnan. Einar Mellingseter var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Lærerne på Skaun kulturskole: (f.v) Ingrid Synnøve Østvang, Sturla Eide, Hege Segtnan, Truls Rønning, Edvin Langmo, Karianne Røe og Trine Segtnan. Einar Mellingseter var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Uka før undervisningen startet på Skaun kulturskole, tok kulturskolelærerne turen til barneskolene i Skaun og framfører en minikonsert for barna.

Musikklærer Hege Segtnan forteller til SkaunNytt at dette er fjerde året de arrangerer en slik høstkonsert, og at turneen nå har blitt en tradisjon som både musikklærerne og barna setter stor pris på.

Hege Segtnan (Foto: Privat)

Hege Segtnan (Foto: Privat)

Den første konserten ble holdt tirsdag 22.august på Viggja skole, mens barneskolene på Venn, Jåren og Buvika fikk besøk onsdag 23.august.

– Hva er formålet med turneen?

– Vi ønsker først og fremst å vise oss fram for barna og formidle musikkglede, forteller Segtnan. Vi håper også at vi kan inspirere barn til begynne med sang, dans eller instrumenter. Samtidig er det en fin en mulighet for oss kulturskolelærere til å få hilse på alle de dyktige lærerkollegene våre rundt om på barneskolene.

Segtnan forteller også at turneen har en sosial dimensjon for de som er ansatt på kulturskolen.

– Man kan kanskje si at det er en form for teambuilding for oss musikkskolelærere, i og at med at vi resten av året ofte er opptatt på hver vår kant, og kanskje ikke rekker å møtes eller samarbeide så ofte, forteller hun.

Den halvtimes lange konserten  bestod av innslag med filmmusikk, klassisk musikk, og kjente barnesanger. Konserten ble tydeligvis tatt veldig godt i mot av publikum, så nå gjenstår det bare å se om turneen fører til økt rekruttering av musikk- og danseglade barn i Skaun.

Nedenfor kan du se videoklipp fra konserten på Viggja skole:

Ønsker du mer informasjon om kulturskolen finner du dem på:

Webside: https://www.skaun.kommune.no/kulturskole.159068.no.html

Facebook: https://www.facebook.com/skaunkulturskole/