Nytt samarbeidsprosjekt på gang i Skaun

Fotball er en av idrettene du kan være med på under kombicupen i april (arkivfoto fra en tidligere kamp på Moan. Foto: Gunnar Reitan)

Fotball er en av idrettene du kan være med på under kombicupen i april (arkivfoto fra en tidligere kamp på Moan. Foto: Gunnar Reitan)

Alle lagene som tilbyr idrettsaktiviteter til barn og unge har gått sammen om å arrangere en kombicup i Skaun lørdag 14.april. Kombicupen vil bestå av fotball, håndball og innebandy.

Spennende samarbeid
Dette er et samarbeid mellom Skaun HK, Skaun BK, Viggja IL, Børsa IL og Buvik IL, forteller Stein Ola Moksnes, nytilsatt daglig leder for Buvik IL. Cupen arrangeres for alle spillere født mellom 2008 – 2011, i Rossvollhallen i Børsa.

– Forhåpentligvis vil arrangementet skape idrettsglede og gode øyeblikk barn og foreldre kan ta med seg videre. Idrettslagenes formål er rimelig like. Jeg kom ny til Buvik IL i høst og er åpen for å ha et godt samarbeid med andre lag og foreninger, sier Stein Ola.

Leder for Buvik I.L, Stein Ola Moksnes (Arkivfoto - Foto: Gunnar Reitan)

Leder for Buvik I.L, Stein Ola Moksnes (Foto: Gunnar Reitan)

Kombicup
Det skal spilles 3 delte kamper: 1 omgang håndball, 1 omgang fotball og 1 omgang innebandy. Hver omgang spilles i 10 minutter. Antall kamper blir avhengig av hvor mange lag som melder seg på, men vi vil sette tak på antall lag slik at dagen ikke blir altfor lang. – Anbefaler derfor alle interesserte i å være tidlig ute med å melde seg på. Alle kampene spilles etter fair play-prinsippet og lagene som ikke spiller, oppfordres til å heie på de lagene som spiller. Målet med dagen er å ha det gøy, sier Stein Ola.

– Er det nå etablert en felles overbygging av alle ballidrettslagene, eller er dette konkret knyttet til dette prosjektet?

– I Skaun kommune opplever jeg at det er mange idrettslag med ildsjeler som jobber på sitt vis for å skape mestring gjennom en eller annen aktivitet. Siden jeg er ny tok jeg kontakt med leder i Skaun HK, Tonje Sofie Holm og lurte på hva jeg og Buvik IL kunne bidra med for å få flere aktive. Det er ofte slik at idrettslag og trenere drar i ulike retninger styrt av egeninteresse og iver. Vi som ledere ble fort enige om at konkurransen vil vi ha på banen og ikke på sidelinjen. Dette tiltaket viser da at vi som ledere ønsker å få frem det. Det åpne møtet vi hadde resulterte i et forslag om å lage en kombicup. Vi har mer i ermet også, men det kan vente til neste runde.

– Hvor mange håper dere på?

– Vi håper at alle barn i alderen 6-9 vil melde seg på. Det er i barneskolene ca 50-80 barn på hvert trinn, og de utgjør vel halvparten av barna i kommunen. Så det naturlige er vel å forvente 150-200 barn. Vi har oppfordret til at de barna vi allerede kjenner, hver tar med seg en venn som kanskje ikke er så aktiv i dag. Et mål er at vi skal bli flere totalt sett.

– Hva er hovedmålet med at alle skal prøve å spille alle tre idretter?

– Hovedmålet begrunnes i at både forskning og direkte intervjuer med toppidrettsutøvere, som viser at utøvere som har prøvd litt av hvert lykkes best, og er aktive livet ut. Det er det mye helse i. I Buvik IL har vi i vinter arbeidet med å formulere våre verdier. Vi ønsker blant annet å legge vekt på; -allsidighet, være inkluderende, skape mestringer, legge til rette for fellesskap og eierskap gjennom å tilby en sosial arena og at vi skal ta et samfunnsansvar.

Arrangementskomiteen
– Alle lagene stiller opp og deltar. Dette er et samarbeidsprosjekt der vi alle ønsker å legge til rette for mest mulig aktivitet som gir barn og unge en positiv opplevelse. I Arrangementskomiteen deltar Tonje Sofie Holm/Skaun HK, Mildrid Wiggen Gimseng/ Skaun BK, Bjørn Sæther/Viggja IL, Ketil Solberg/Børsa IL, og Marit Therese Halvorsen/Buvik IL, i tillegg til meg selv sier Stein Ola.

Påmeldingsfristen er allerede 23.mars.

Du kan gå inn her for å melde deg på: https://goo.gl/forms/BfzGBftZdnAMdbyn2

På vegne av arrangementskomiteen lover Stein Ola at dette skal bli en fin dag, og oppfordrer alle til å melde seg på.Annonse