4H med storopprydding i Buvikfjæra

(f.v) Maylen, Pia Margrete, Carina, Janicke og Sima var med på å plukke plast og annet søppel i Buvikfjæra

Sist onsdag gjorde Buvik 4H og Gaupa 4H (fra Viggja) storopprydding i strandsonen i Buvika. Tolv ungdommer brukte ettermiddagen til å gjøre fjæra litt triveligere før sommeren setter inn for fullt.

Klubbrådgiver i Gaupa 4H, Eva CH Lund, forteller til SkaunNytt at de fant mye rart mellom steinene i langfjæra. Deriblant en sykkel og ei gammel symaskin!

Sykkelen ble funnet i elva av Pia og Maylen

Lund forteller videre at Gaupa var invitert av Buvik 4H og at målet var å rydde fjæra for havplast og annet søppel som måtte være i området. Før oppryddingen hadde de vært i kontakt med HOLD NORGE RENT og fått tilsendt sekker, hansker og informasjonsmateriell om strandrydding.

– Vi møttes klokka halv seks på onsdag ettermiddag og holdt på ganske lenge utover kvelden, forteller Lund. Vi fikk plukket mye søppel, og det var virkelig behov for en opprydding.

Søppelrydding i full gang

Etter plukkingen av søppel var unnagjort, ble det tid for grilling av pølser og sosialt samvær.

Det ble også tid til grilling i parken

– Vi koste oss skikkelig sammen, og det ble en veldig fin kveld selv om vi gjerne skulle vært foruten søppelet til å begynne med, sier Lund.

Ved grillen: Hege Hyldmo Asphaug‎ – Klubbrådgiver for Buvik 4H.

Håper det blir en tradisjon
– Er dette første gangen at 4H utfører strand-opprydding her i Skaun?

Ja, men vi håper at dette kan bli en tradisjon, sier Lund. Dessverre kommer det sikkert mer søppel drivende og fyller opp de fine naturområdene våre. Og det må vi få gjort noe med.

Natalie og Rita viser fram noe av søppelet de har plukket

Søppelplukking på Viggja
Lørdag 5.mai kommer Buvik 4H til Viggja for å hjelpe Gaupa 4H med å rydde i strandsonen der. Etterpå blir det feiring av 4H dagen; «Under åpen himmel» på Grønnlandskjæret, med grilling og overnatting i friluft.

Alle kan bli med
Lund oppfordrer Viggjabyggen både til å være med på strandryddingen og på feiringen av 4H dagen om kvelden.

– Alle er hjertelig velkomne til å bli på strandryddingen, og det er bare å ta med seg grillmat og bli med oss på Grønnlandskjæret, avslutter Lund.

Klikk her dersom du ønsker å vite mer om 4H

Annonse