Årets kulturfestival Kristin på Husaby avlyses

Styreleder Eirik Hoff.

Styreleder for foreningen Kristin på Husaby,  Eirik Hoff, beklager at årets store kulturfestival i Skaun må avlyses. Styret har tatt denne beslutningen, og mener det er riktig å gå ut med denne informasjonen allerede nå, selv om arrangementet først er i slutten av juni.

Med den usikre tiden vi har foran oss i forbindelse med koronapandemien har vi ikke noe annet valg, uttaler Hoff. Vi vet at mange gleder seg til kristindagene som hvert år går av stabelen den siste helga i juni. Med konserter, arrangementer for store og små, markedet på Venn med sine varierte salgsboder og servering av god mat, utstillinger og folkefest for  å nevne noe.

Folksomt på Markedet på Venn på fjorårets kristindager (2019).

Det er allerede lagt ned et stort arbeid av alle de frivillige ildsjelene som sørger for at det hvert år blir en innholdsrik og god kulturfestival. I Skaun er kulturfestivalen Kristin på Husaby et av de store kulturarrangementene som støttes av både fylkeskommune, kommune og privat næringsliv. Mange lokale kulturaktører deltar hvert år med bidrag av ulike slag.

Henning Sommerro fra åpningskonserten i Skaun kirke 2019.

Hoff uttaler også at en avlysning betyr noe negativt økonomisk. Kulturfestivalen Kristin på Husaby har bare dette ene arrangementet, så dette betyr tapte inntekter.

Det jobbes med å se på muligheten for å kunne gjennomføre noe digitalt. I såfall blir det snakk om en konsert etter mal av det vi ser mange tilbyr i disse tider. Slik får folk en liten følelse av at Kristin på Husaby selv i disse koronatider hadde et eller annet å by på.

Dette vil vi i såfall komme nærmere tilbake til hvis det blir aktuelt.

Alle som har kjøpt billetter kan ta kontakt for å få refundert disse. Gavekort kan videreføres til neste års festival.

-Igjen må vi bare beklage dette. Samtidig vil jeg sende en takk til alle de som hvert år bidrar til at kulturfestivalen Kristin på Husaby blir en realitet. Vi kommer sterkere tilbake i 2021, forsikrer Hoff.

Akkurat nå er det aller viktigste å ta godt vare på hverandre. Vis hensyn, følg myndighetenes råd, og på den måten bli med på dugnaden for å bekjempe viruset.

Avslutningskonserten i Børsa kirke 2019. Ola og Lars Bremnes sammen med Buvik songlag.

Annonse