AtB: Forhåndskjøpt billett på alle transportmidler fra 23. mars

For å unngå smitte er det nå lagt til rette for kontaktløse billettkjøp på alle AtBs transportmidler, også ferjer. Endringene trer i kraft fra mandag 23. mars.

– Bakgrunnen for at vi nå tilbyr kontaktløse betalingsmetoder, er ønsket om å begrense smitte, sier Grethe Opsal, som er direktør for kommunikasjon og drift i AtB. Vi håper våre reisende setter seg inn i hvordan de kan kjøpe billetter på en trygg og enkel måte, i situasjonen vi er inne i nå.

Regionlinjer buss
Reisende kan benytte appen AtB Mobillett som før. I tillegg blir det mulig å kjøpe billett med SMS, for dem som ikke har anledning til å benytte appen. Ny SMS-billett kan kjøpes for reiser gjennom flere soner og for flere personer.

– Hvis reisende har gyldig t:kort med periode, kan de gå rett om bord. Ved kjøp av ny periode, anbefaler vi AtB Mobillett, ettersom det ikke vil være mulig å lese av og aktivere t:kort om bord i buss nå.

Hurtigbåt
Reisende må nå kjøpe billett i appen AtB Mobillett. Det er gjort mulig for alle våre hurtigbåtsamband. Aktiverte perioder i t:kort kan fortsatt brukes.

Ferje
Det er nå også mulig å benytte appen AtB Mobillett på våre ferjesamband. Der kjøper reisende enkeltbilletter for hver tur. Billetten er gyldig fra kjøpstidspunktet og må kunne fremvises ved forespørsel. Prisene er rabatterte tilsvarende maksimumsrabatten reisende normalt får ved bruk av periodekort. Ferje vil være å finne som eget valg i appen. På samband med AutoPass fungerer betalingen som normalt.

– Oppdatert informasjon om hvordan kollektivtrafikken påvirkes av koronasituasjonen, finner du alltid på atb.no/korona, avlsutter Opsal.

Annonse