Bilgale Håvard overtar Porsche i Trøndelag

Håvard er opprinnelig fra Buvika. Etter noen år på Orkanger er han nå bosatt på Melhus. Bilgal har han vært hele tiden.

Håvard Gustad (42) skal lede satsingen til Porsche i Trøndelag. Den bilgale trebarnsfaren sier han har fått drømmejobben. I tillegg til å lede virksomheten blir Gustad medeier i Porsche Center Trondheim.

Startet som 21-åring
Han startet karrieren som 21-åring hos Bjørnstad Bil i Orkdal. I dag er han medeier og leder i Nardo Bil Orkanger AS som har agentur på Volvo, og som operer i tillegg innen bruktbilsalg. Gustad legger ikke skjul på at det å få være med Porsche kan sidestilles med en drøm som går i oppfyllelse.

– Hovedkonkurrenene blir de øvrige premium-merkene i Trøndelag. Disse bilprodusentene har de siste årene produsert flere rimeligere «folkeutgaver» og dermed blir også disse bilmerkene mer ordinære å se på veiene, sier han, og fortsetter:

Bilgal
– Jeg har drevet aktivt med motorsport i mange år og er rett og slett bilgal. Det ligger i blodet og når en så bilinteressert mann som meg får mulighet til å bygge Porsche videre i Trøndelag, er det drømmejobben. Porsche Center Trondheim skal ha kjernevirksomheten i Trondheim, men 42-åringen er krystallklar på at Porsche også skal ut i distriktskommunene i hele Trøndelag.

Småkommunene skal med
– I enkelte mindre trøndelagskommuner er det stor entusiasme for Porsche. Vi skal oppsøke kundene der bor og jobber og bringe kunsten ut til folket. Det skal ikke alltid være nødvendig å komme til Trondheim, fortsetter Gustad lidenskapelig. Jobben og det nye eierskapet starter formelt i september.

Ikoniske sportsbiler
– Inntil da skal jeg legge en god og ernergisk plan for hvordan vi skal få flere porscher på veiene i Trøndelag. På Sunnmøre, som består av langt færre innbyggere enn i denne regionen, er Porsche i løpet av halvannet år blitt svært ettertraktet. Dette skyldes ikke bare de ikoniske sportsbilene, men i stor grad også utvalget som finnes blant spreke familiebiler, sier han.