Ekornet 4H feiret 35 års jubileum

Ekornet 4H startet kvelden med å avgi 4H løftet.

Sist lørdag markerte Ekornet 4H at de har holdt på i hele 35 år. Dette markerte de med kaffe og kake i Skaun samfunnshus, under sin årlige 4H kveld.

Ekornet 4H ble stiftet for 35 år siden og har i dag 35 medlemmer fra Venn, Jåren, Råbygda, Eggkleiva og Børsa. Medlemmene er i aldersgruppen 10-18 år, og er godt fordelt mellom gutter og jenter.

Markeringen av 35 års jubileet foregikk i Skaun samfunnshus sist lørdag.

– Vi hadde en fin dag i Skaun samfunnshus med feiring av 35 års jubileum, forteller leder Marius Mo og nestleder Lene Kjøren Lefstad. De stod for åpningen, og ønsket alle velkommen til markeringen. Og som seg hør og bør ved en slik anledning var hele gruppen på scenen og gjentok 4H løftet;

«Vi lover å arbeide mot det mål, å bli en ungdom med klart hode, varmt hjerte, flinke hender og god helse.»

Klubbkvelder
Aktivitetsnivået i Ekornet 4H er god. Det arrangeres en medlemskveld en gang i måneden, samt styremøter. Det er styret som bestemmer hva som skal skje på de forskjellige klubbkveldene.

Leder Marius Mo og nestleder Lene Kjøren Lefstad.

– Klubbkvelder kan være akekveld, mat på bål, dropskoking, spillkveld, volleyball, overnatting under åpen himmel osv. I tillegg rydder vi til 17. mai, bistår med 17. mai-arrangementet, har stand, spiller volleyball og har natursti på Friluftslivets dag, ramser de to opp.

Kake hører med
Servering av kaffe og kaker hører med når man skal feire. Underholdningen stod spelemannslaget Laust & fast for. Deretter ble det to runder med åresalg med masse fine premier.

Laust & fast underholdte (Foto: Privat).

Oppgaver
Som en del av arrangementet var det flere medlemmer som fikk sine oppgaver bedømt. Oppgavene kan være mye forskjellig. Så og si alt man kan tenke seg å drive på med. Men det skal planlegges og beskrives på forhånd, og det skal også evalueres av den som har utført prosjektet i etterkant. Du kan se bilder fra noen av oppgavene nederst i artikkelen.

Oppgavene/prosjektene som 4H medlemmene hadde utført ble stilt ut langs veggen i samfunnshuset.

Til å bedømme oppgavene var Reidun Moe, Siri Selvnes og Åshild Jektvik spesielt invitert som ekstern hjelp, sammen med klubbrådgiverene i 4H; Line Selvnes, Nina Molstad, Grethe Løberg-Morken, Ragnhild Kjøren Lefstad og Astri Mo.

Slutter
Astri Mo slutter etter dette året, og har vært med som klubbrådgiver i ni år.  Lene Kjøren Lefstad holdt en fin tale, med noen gode ord til Astri, som takk for innsatsen.

Klubbrådgiver i Ekornet 4H, Astri Mo (Foto: Privat).

Kjære Astri. Vi e lei oss for at du ikke ska vårrå voksen leder i Ekornet længer. Du har vårre me å fårma klubben sån som denj e i dag. Å d e vi takknemli for. Du overlate en stor jobb te di annjer klubrångiverannj. Men d takle dæm væll gådt. Fårhåpentligvis 😂 Du ha vårre me, sammen me di annjer klubbråfiverannj å gidd oss et gronnjlag for at vi ska bli sjølstendige våksne etter hvert. Håpe vi skjer dæ på møtan frammåver et år te. Vi digge dæ♥️

Vurdering
Dagen ble avsluttet med at en etter en av medlemmene ble ropt opp på scenen for å få sin vurdering av oppgaven de hadde utført. Alle medlemmene fikk deretter tildelt hver sin 4H sekk som gave i forbindelse med 35 års jubileumet.

Medlemmene ble ropt opp en etter en (Foto: Privat).

Bildeserie:


Om 4H

4H er en verdensomspennende ideell barne- og ungdomsorganisasjon som er livssynsnøytral og partipolitisk uavhengig. 4H Norge har ca 13 000 medlemmer i alderen 10-25 år som er fordelt på ca 550 lokalklubber i Norge. Formålet til 4H er å utvikle en aktiv og samfunnsengasjert ungdom med ansvarsfølelse og respekt for natur og mennesker

Kjerneverdiene er «klart hode, varmt hjerte, flinke hender og god helse».

Annonse
Annonse