En «kul» småbil fra Citroën

Citroën lang erfaring med å skille seg ut. Den nye C3 har et ungdommelig design, og omtales av flere som «den kuleste» i sin klasse. Airbump®-panelene (luftfylte puter med ripe-sikker overflate) skaper et eget uttrykk, samtidig som det beskytter for støt.

Nye C3 er en av prisvinnerne
Prisen starter fra184 900 kroner. Du kan velge mellom utstyrsvariantene Trend, Style og Exclusive. Bilen leveres med manuell eller automatgirkasse, og moderne PureTech-bensinmotorer fra 68 – 110 hk. Bilen kan også leveres med to ulike dieselmotorer, på 75 eller 100 hk. Vi prøvekjørte en med 110 hk bensin og automat. En kombinasjon som fungerte veldig fra, og som var lettkjørt ogkomfortabel å kjøre.

Spennende design
Nye Citroën C3 har spennende detaljer som gir den særpreg. Og valgmulighetene er mange. Det er lagt vekt på at man ønsker å nå frem til en yngre kjøpergruppe, og de som ønsker å ha en ung style. Her kan man sette sammen fargekombinasjoner, både utvendig og innvendig.

Hele ni eksteriørfarger og tre takfarger. Og den kan leveres med panoramatak. Støtputene på siden gir et eget uttrykk, og er samtidig praktisk for å beskytte bilen.

Komfortabel småbil
Citröen er god på å utstyre sine biler med komfortable seter. C3 har en høy sittestilling, og føreren har god oversikt. Bilen er godt støydempet, og totalinntrykket blir veldig positivt.

Bagasjeplassen er ikke all verden med sine 400 liter, men det hjelper godt på at man har muligheten til å felle ned baksetene.

Utstyrsnivå
Bilen har mye spennende å velge i når det gjelder ekstrautstyr. Med ConnectedCAM Citroën™ kamera installert kan du både filme og ta bilder. Kameraet står plassert rett bak innvendig speil. Ved uhell tar kameraet vare på noen minutter før og etter uhellet, noe som kan gi verdifull informasjon om hva som skjedde. Ryggekamera, nøkkelfri adgang og start, panorama glasstak, bakkestart-assistanse, alarm ved kryssing av veistripe og blindsone varsling, for å nevne noe. Coffe break alert, varsler om at sjåføren bør ta en pause. For eksempel etter to timers kjøring med en hastighet på over 65 km/t.

Prøveturen med denne bilen var en positiv opplevelse. Myk og behagelig, og lever opptil det Citroën er kjent for. C3 oppleves som å være større enn den faktisk er. Komfortabel sittestilling, god støydemping, godt utvalg i ekstra-utstyr og ikke minst et unikt design. Prøv den, er vår anbefaling.

2 Forhandlere på Citroën i Trondheim:

Prøven Bil AS :  www.proven-bil.no

Bilhuset Midtbyen ASwww.bilhuset-trondheim.no