EN SMAL SAK: Fuchsia

Onsdag 15.mars kan du lære mer om denne planten på Skaun folkebibliotek.

Onsdag 15.mars kan du lære mer om denne planten på Skaun folkebibliotek.

Har du hørt om Fuchsia tidligere? Det er en meget folkekjær og fargerik hageplante som trenger særlig stell dersom den skal komme seg gjennom den norske vinteren.

Onsdag 15. mars kl.18.00 kommer Kirsten Øyum fra Trønderfuchsia, til Skaun folkebibliotek for å fortelle mer om planten, og vil også vise hvordan man former og steller den. Biblioteket vil stille ut hagebøker, som selvfølgelig kan lånes ut.

En smal sak
Biblioteksjef Elin Berge, forteller til SkaunNytt at arrangementet ovenfor er en del av ei lengre arrangementrekke som de har valgt å kalle «En smal sak».

Biblioteksjef Elin Berge (arkivfoto)

Biblioteksjef Elin Berge (arkivfoto)

Først ut i arrangementrekka var «Småkrypdag på biblioteket» hvor de hadde pinnedyr som hovedattraksjon, og som gikk av stabelen i vinterkulturuka. Deretter var det «Sjakk på biblioteket» som stod på programmet i vinterferien.

– Bibilioteket har valgt smale fordypningstema i folkeopplysningens ånd, forteller Berge. Ikke for å trekke de store folkemassene, men for å løfte fram noe av det forskjellige folk er interessert i.

Kahoot
Onsdag 19. april kl.18.00 er temaet Kahoot, det nasjonale og internasjonale kjente quiz-spillet, som spilles av over 50 millioner mennesker i over 180 land.

– Spesielt artig for oss skauninger er det at buviking og spillprofessor Alf Inge Wang har vært med på å lage spillet, og han kommer til biblioteket for å fortelle om historien bak, forteller Berge.

Hun oppfordrer folk til å ta med mobiltelefon, da det blir mulighet for å spille litt denne kvelden.

Memo
Tirsdag 9. mai kl.19.00 kommer Oddbjørn By til biblioteket. Han er forfatter av boka Memo.

By har vært verdensrekordholder i hukommelsesteknikk, og er kjent fra Puls, Schrødingers katt og Newton. Dette er kvelden hvor du kan lære noen teknikker for å huske bedre.

Nedenfor kan du også se et lite videoklipp av Oddbjørn By:

Ønsker tips
Biblioteket regner med å fortsette med flere nye arrangement til høsten.

– Vi setter stor pris på å få tips fra skauningene om sære og kuriøse tema som vi kan løfte fram, avslutter Berge.

Annonse
Annonse