Endelig én takstsone for Skaun

Innen påske skal ATB ha endret takstonene for Skaun (Foto: AtB AS)

Slutt på betaling av to-sonepris innenfor samme kommune.

Det er flere Skauninger som lenge har irritert seg over at de måtte betale for passering av to soner, dersom de bodde i utkanten av kommunen, når de var bare noen få holdeplasser unna «sone én hos ATB. Nå har de imidlertid grunn til å smile, for nå har Samferdselsutvalget snudd i saken, og vedtatt at hele Skaun skal være under samme takstsone.

Gunn Iversen Stokke (arkivfoto)

Leder for veg i Trøndelag, Gunn Iversen Stokke sier til Avisa-ST (11.februar) at hun tror dette vil bedre situasjonen for mange pendlere.

— Nå blir hele Skaun innenfor samme takstsone. Grensen blir nå på kommunegrensa mot Orkdal. Dette betyr mye for pendlerne, og også andre som benytter seg av kollektivtilbudet, sier Stokke.

Overfylte anlegg
Hun forteller at mange har valgt å kjøre bil til «park and ride» plassene som ligger innenfor sone en, for så å ta bussen videre derfra. Det har ført til overfylte parkeringsanlegg sentralt i kommunen.

Stokke forteller at besparelsen blir på 38 kroner fra Trondheim til Venn eller Viggja på en enkeltbillett. De som har månedskort vil få en besparelse på ca. 3000 kroner i året.

Prisen til Orkdal og videre vil med denne løsningen bli litt dyrere, men brorparten av pendlerne reiser til Trondheim, og vil derfor nyte godt av prisreduksjonen.

Annonse