Næringsområde som ligger brakk forsøples

På næringstomta til den gamle Fisklim og Forstoff fabrikken, som ligger i grensa mellom Skaun og Orkdal, ser det skikkelig ille ut. Hele området er i ferd med å bli en gedigen søppelplass.

Her er det et rikholdig utvalg av plast, presenninger, metall, dekk, oljefat osv. I tillegg er lokalene brutt opp og ruter knust.

Denne uken her er det stor fokus på å rydde sjøstrender for plast og søppel. Barn og ungdom deltar med stor iver, og lærer forhåpentligvis at de ikke skal kaste ting i naturen.

Dessverre kan det se ut som at næringslivet ikke er like opptatt av problemet. Eierne av dette området kom imidlertid raskt på banen etter å ha blitt konfrontert med hvordan det ser ut.

Eieren av  næringstomta forteller at han sammen med en annen kjøpte området av fabrikken når den ble nedlagt. Siden den gang har området vært utleid til blant annet et firma som drev med asfalt. Dette firmaet hadde igjen en avtale med Mesta. Området har ligget brakk i flere år. Han blir sjokkert over at det ser slik ut som SkaunNytt beskriver over telefon.

-Dette skal jeg selvfølgelig ta tak i er hans kontante reaksjon.  Og lover å se på forholdene samt sette i gang oppryddingstiltak.

Eier av nabotomta opplyser at også han vil iverksette rydding.

– Vi har allerede startet, sier han.

I løpet av en uke eller to skal området være ryddet.

Begge eierne er fortvilet over hærverket som er utført på området, og at det har blitt en plass der man kaster hva som helst. Nå har de låst av området med bom, og håper at de etter oppryddingen skal slippe å få dette problemet igjen.

Så håper vi at det i løpet av et par uker ikke ser slik ut som videoen fra området nedenfor.

Video:

Annonse
Annonse