Forventer positiv utvikling i boligmarkedet i Skaun

 

EIENDOMSMEGLER 1 I BØRSA. Fra venstre Madelin Gustad Elgseter (Eiendomsmeglerfullmektig), Maria Myhrvold Hansen (Avdelingsleder/Eiendomsmegler), Marthe Alvilde Frantzen (Trainee) og Stine Daleng (Eiendomsmeglerfullmektig).

Eiendomsmegler 1 er markedsleder på omsetning av boliger i Skaun, og holder til i de samme lokalene som Sparebank 1 på Rådhusplassen i Børsa sentrum. Det skjer mye positivt i eiendomsmarkedet i Skaun, og forventningene er en fortsatt vekst i 2019.

Forventer positiv utvikling
Skaun har i de siste årene vokst raskt i antall innbyggere. Det bygges mange nye boliger, og det har vært en stor økning av antall nye leiligheter og rekkehus. Hovedtyngden av nybygg har kommet sentralt i Buvika og Børsa. – Dette har også gitt en fin mulighet for de som av ulike årsaker ønsker å flytte fra enebolig til leilighet. Det er først og fremst omsetning av brukte boliger vi har ansvaret for, forteller avdelingsleder Maria Myhrvold Hansen hos Eiendomsmegler 1 i.

-Det er generelt størst etterspørsel på boliger i Buvika og Børsa. Men vi ser samtidig at det nå er større interesse for både Viggja og øvre del av Skaun. Alt avhenger av hva boligkjøper er ute etter, forteller Stine.

-Er det noen områder i Skaun som utpeker seg spesielt?

-Det er mange områder som er populære, og i Buvika er Brekka et godt eksempel på et populært boligområde. Faktorer som gode solfrohold, god utsikt, nærhet til sjøen i tillegg en sentrumsnær beliggenhet gjør dette området attraktivt. Ser vi på Børsa, så er det også flere populære områder, men Børsøra er selvsagt en perle, sier Maria.

-Hvorfor velger folk Skaun?

-Skaun har en unik plassering i forhold til Trondheim, Melhus og  Orkanger. Vi ser at flere og flere oppdager Skaun som et godt alternativ å bo. Her har du både kort vei til byen, og i tillegg mulighet til å få mer bolig for pengene enn du gjør i for eksempel Trondheim. Gode bussforbindelser kombinert med by-busstakster innvirker positivt, sier Madelin. Noe som betyr mye for alle som må pendle til og fra jobb.

En god kommune å bo i
Det har blitt gjort store investeringer for å tilby gode tjenester som følge av veksten i antall innbyggere. Nye skoler, barnehager, idrettsanlegg, for å nevne noe. -Vårt inntrykk er at Skaun kommune er en god kommune å bo i, og som tar godt vare på sine innbyggere, sier Maria.

-Det er mye man kan engasjere seg på i fritiden innenfor idrett, kultur og frivillig arbeid. Og for mange er dette en fin mulighet til å bli kjent med folk.

Bolig fortsatt en god investering
-Vi tror at boligmarkedet i Skaun vil fortsette å utvikle seg positivt. Det er stor sannsynlighet for at prisene fortsetter å stige, selv om det i perioder flater ut. Det er flere og flere eksempler på at bruktboliger i Skaun selges til høy pris, forteller Maria. I Buvika solgte vi en enebolig til  6 370 000 kr, som er ny prisrekord i Buvika.

-Hvor mange boliger omsettes via dere?

Eiendomsmegler 1 i Børsa er nå en egen avdeling, men regnskapsmessig tilhører vi Orkanger-kontoret. I fjor solgte avdelingen i Børsa og Orkanger til sammen 218 boligenheter. I tillegg kommer prosjektsalg av nye boliger, som håndteres gjennom en egen avdeling lokalisert i Trondheim.

-Vår markedsandel er på 39 % dersom vi ser på omsatte enheter i Skaun i løpet av de siste 3 årene (fra 13.03.16 – 13.03.2019). I antall enheter utgjør dette 139 boliger. Dette gjør oss til markedsleder i Skaun, sier Maria.

-Hvordan er utviklingen prismessig sammenlignet med f eks Orkdal? 

-Orkdal er som Skaun også en kommune i vekst. Sammenligner vi gjennomsnittsprisen for en enebolig i Skaun kontra Orkdal (kommunene sett under ett), så ser vi en prosentvis høyere prisutvikling for eneboliger i Skaun. Det vi selger mest av i Skaun er eneboliger, så derfor er dette også relevant å bruke dette som eksempel.

– Gjennomsnittsprisen fra 13.03.17 – 13.03.18 for enebolig i Skaun: 3.406.771,-

– Gjennomsnittsprisen fra 13.03.18 – 13.03.19 for enebolig i Skaun: 3.652.429,-

– Gjennomsnittsprisen fra 13.03.17 – 13.03.18 for enebolig i Orkdal: 2.662.346,-

– Gjennomsnittsprisen fra 13.03.18 – 13.03.19 for enebolig i Orkdal: 2.684.167,-

-Har dere noen eksempler på salg dere jobber med eller har utført?

-Vi jobber med en særdeles gjennomført familiebolig i Buvika som vi etter hvert skal legge ut for salg, trolig i løpet av mars. Et funkishus fra 2013 som egner seg svært godt for barnefamilier. Boligen har en godkjent utleiedel, og er et såkalt passivhus. Vannbåren varme, 4 soverom, 2 stuer, 2 bad, vaskerom og dobbelgarasje for å nevne noe, forteller Maria.


-På Viggja har vi nettopp fått et oppdrag med å selge en eiendom med et stort utviklingspotensiale. Eiendommen er totalt på ca. 7 mål. Eiendommen er allerede regulert for næring- og boligformål, sier Maria.

-I Øvre Fjellhaugvegen er det lagt ut 14 boligtomter for salg, hvorav 5 allerede er solgt. Her har man muligheten til å realisere boligdrømmen, uten noen form for byggeklausul, sier Maria. Et allerede veldig populært boligområde i Børsa, avslutter Maria.

Annonse
Annonse