Fyller gatene med korpsmusikk

Foto fra 17. mai i Orkanger 2019 (Foto: privat)

Førstkommende lørdag blir det full trøkk i Orkanger sentrum med hele seks korps som skal marsjere i gatene, og holde konsert på torget i Orkanger. Arrangementet har fått navnet «Orklandfanfaren» og er et nytt arrangement i Orkdal kommune og regionen.

Av Gunnar Reitan

Det er Orkdal Janitsjar som står bak arrangementet, og de håper på å skape en skikkelig folkefest i byen.

– Vi håper at mange tar turen til Orkanger på lørdag, sier Asgeir Værnes i Orkdal Janitsjar. Det er jo også meldt bra vær, så nå ligger det an til å kunne bli en kjempehyggelig opplevelse for alle som liker god musikk.

I tillegg til å underholde publikum er det også tenkt at Orklandfanfaren skal bidra til å styrke båndene mellom korpsene i nærområdene.

– Dette er en kjempefin måte å samle korps fra regionen på, og gjennom dette styrke relasjonene mellom oss, sier Værnes.

Følgende korps skal delta på korpstreffet sammen med Orkdal Janitsjar: Skaun Musikkorps, Klæbu Musikkorps, Heimdal Musikkorps, Løkken Musikkorps og Støren Musikkorps.

– Flere av korpsene som deltar kommer fra det geografiske området som blir til Orkland fra 1. januar 2020, og det er ekstra viktig å etablere felleskapsarenaer for disse organisasjonene, sier Værnes.

Programmet til Orklandfanfaren 2019 ser slik ut:

  • Kl. 11.00: Marsjering i Orkangers gater
  • Kl. 13.00 – 15.00: Konsert på Orkanger torg. Jurybedømmelse!
  • Fra kl. 16.00: Minikonsert ved Orkdal Helsetun, Elvepromenaden Borettslag, Orkdal Sjukehus, AMFI Orkanger og OTI-sentret.
Annonse
Annonse