Gnistrende samarbeid

Charlotte Stav fra Viggja Voices og Roy Paulsen i Skaun Storband fremførte en nydelig versjon av «Long December Night».

Det ble en utrolig flott julekonsert man fikk oppleve i Rossvoll flerbrukshall sist lørdag. Skaun Storband og Viggja Voices leverte en konsert som virkelig gav mersmak, og det ble en opplevelse som sitter i fremdeles!

Av Gunnar Reitan

Publikum var åpenbart kjempefornøyd med konserten da de forlot salen etter rundt to timer med flotte låtprestasjoner fra Viggja Voices, Roy Paulsen, Saima og Skaun Storband. Med godt over halvfull sal, var det ikke et direkte dårlig oppmøte, men det var absolutt plass til flere.

Konferansier for kvelden var Knut Andre Bjerke, leder for Kulturenheten i Skaun kommune. Musikalsk leder: Ragnhild Faanes.

Vet ikke hva de går glipp av
Skaunnytt hørte med enkelte av publikum før de dro hjem, og alle var skjønt enige om at konserten var en skikkelig «høydare», som mange flere burde tatt seg turen for å høre.

– Folk i Skaun vet virkelig ikke hva de går glipp av, var det en publikummer som utbrøt.

Særlig er det samarbeidet mellom Skaun Storband og Viggja Voices som ble løftet fram som det helt store.

– Både Skaun Storband og Viggja Voices er utrolig dyktige hver for seg, men når de samarbeider, slår det nesten bokstavelig talt gnister mellom dem, var en annen tilbakemelding fra salen.

Viggja Voices bidro med mange flotte numre under konserten.

Fornøyd
Også Anne Karin Støren i Viggja Voices, og Kjell Dagfinn Øiaas i Skaun Storband sa seg veldig godt fornøyd med konserten.

– Jeg synes vi gjorde en fin konsert i kveld, og det gir en god følelse å se at publikum setter pris på det vi leverer, sier Øiaas. Som jeg også har sagt tidligere, er det alltid  spennende å se hva ulike grupperinger kan få til sammen, og det er flott å kunne løfte hverandre opp rent musikalsk.

Saima varmet (jule)hjertene med blant annet sangen: «Who would Imagine a King».

Viggja sisters and brothers
Under konserten fikk vi høre hele 25 låter i ulike sjangre, og med ulike sammensetninger av vokalist(er) og storband. For eksempel var noen numre kun med storbandet, noen med storbandet og Paulsen eller Saima, andre igjen med kun Viggja Voices, og atter igjen noen med Viggja Voices sammen med storbandet, eller også med Paulsen eller Saima osv. For anledningen fikk vi også høre «Viggja sisters» og «Viggja brothers» (henholdsvis damene og herrene i Viggja Voices). Kjempebra!

Audun og Anne Karin Støren sang en råbra duett med «Se for et vær det e» (Baby it’s cold outside).

Variert
Låtutvalget var godt variert, med alt i fra en veldig swingete versjon av Rolf Just Nilsens hysterisk morsomme «Julekveld i skogen», fremført av Viggja sisters og Skaun Storband, til «Pie Jesu» med kun storbandet. Tradisjonelle julesvisker som «Jingle Bells» med storbandet, Paulsen, og Viggja sisters, samt «Here Comes Santa Claus, medley» med Saima, storbandet og Viggja brothers ble det også plass til.

Ikke bare musikalsk leder, men dyktig musiker også! Ragnhild Faanes framførte sopransolo med «God Rest Ye Merry Gentlemen» (latin).

Fikk vist seg godt frem
Alle parter fikk vist seg godt frem, og skapte både humoristisk og nostalgisk (jule)stemning i salen.

Med så mange gode låter å velge fra, er det vanskelig å skulle plukke ut noen favoritter, men for undertegnede var det særlig «Nordnorsk julesalme» fremført av Anne Karin Støren og Skaun Storband, «Mele Kalikimaka» med Roy Paulsen, Viggja sisters og storbandet, og ikke minst sluttnummeret med «A fairytale of New York» (med storbandet og alle vokalistene), som gjorde et ekstra inntrykk. Saima og Paulsen imponerte stort, og de spilte også bra skuespill!

Nedenfor kan du se et lite videoklipp tatt i fra avslutningen av konserten:

Utrolig artig å få til
På spørsmål om det blir mer samarbeid mellom Skaun Storband og Viggja Voices framover, svarer Øiaas at de ikke har noen konkrete planer om dette per i dag.

– Men vi skal i hvert fall ikke utelukke at det kan bli mer samarbeid en gang i framtiden, for dette var utrolig artig å få til, sier Øiaas. Men nå skal vi først og fremst feire ei skikkelig jul, og så håper vi at publikum tar turen til Skaunhallen i januar, når det braker løs med Skaun Storband og Terje Tysland. Det tror jeg også vil bli knallbra, avslutter han.

Bilder:


Annonse
Annonse