Grønlandsskjæret forsøples

Grønlandsskjæret forsøples og det er fortsatt uavklart om hvem som overtar ansvaret for friområdet. Ut fra det SkaunNytt kjenner til har ingen per i dag påtatt seg driftansvaret for plassen. Steinar Haugen i Skaun kommune håper virkelig noen vil ta på seg ansvaret.

Tidligere har Skaun kommune og Orkdal kommune bidratt med kostnaden med å få utplassert søppeldunker på parkeringsplassen, samt vedlikehold av vei.

– Jeg skal i hvert fall sørge for at det blir satt ut søppelkasser, sier Haugen.

Tidligere har Foreningen «Grønlandsskjærets venner» stått for drift og vedlikehold av strandområdet på dugnadsbasis.

SkaunNytt omtalte denne problemstillingen allerede i fjor, da det ble kjent at ildsjelene som i mange år har ivaretatt området ønsket å gi seg. Foreningen «Grønlandsskjærets venner» hadde så mye som 60 aktive medlemmer på det meste, som alle bidro til å holde naturperlen i orden. Talsmann i foreningen, Per Arnt Tødaas, uttalte at de få aktive som var igjen de siste par årene, ikke så det mulig å fortsette engasjementet, og at de ønsket at yngre krefter trådde til.

Les hele saken her: Hva skjer med Grønlandsskjæret?

Steinar Haugen er usikker på hva som vil skje med området framover. Skaun kommune har så langt ikke vurdert et utvidet engasjement.  Haugen sier at han syns det er synd hvis et så fint friluftsområde skal forringes.

Per i dag er dette faktisk det eneste offentlige friområdet ved sjøen i Skaun kommune.

Annonse
Annonse