Innbyr til swingete julekonsert

Skaun Storband med vokalist Roy Paulsen inviterer til førjulskonsert.

Førstkommende torsdag opptrer Skaun Storband i Børsa kirke med en julekonsert som det swinger av.

Kjell Dagfinn Øiaas i Skaun Storband forteller til SkaunNytt at det står både tradisjonell julemusikk og mer blues/jazzpregede låter på repertoaret.

Av Gunnar Reitan

Vokalist er Roy Paulsen som i en årrekke har sunget i Skaun Storband, og som er kjent for mange.

 – Roy er en fantastisk sanger fra Radøy utenfor Bergen, og til tross for at han er en ihuga Brann-tilhenger, har vi trykket han til vårt hjerte, og vi har fått bekreftet at det er gjensidig fra Roy sin side, flere ganger! Bare det å høre hans tolkninger av de sangene han synger på konserten, er verd inngangsbilletten, sier Øiaas.

– Skaun Storband ønsker alle hjertelig velkommen til en nedstressende reise mot jul, med konsert i Børsa Kirke, torsdag 13.12 kl 19.00.

Hele spillelista finner du nederst i artikkelen.

Flittig brukt
Skaun Storband ble stiftet i 1980,  og orkesteret har vært flittig brukt på jubileumsfeiringer, årsmøter, generalforsamlinger og ikke minst under VM på ski i Trondheim i 1997. Opp igjennom årene har de også vært både i Finland, Tyrkia og Karibien på spilleoppdrag. 

– Av den opprinnelige besetningen fra bandet startet er fortsatt 3 av musikerne i storbandet med i dag, forteller Øiaas.

– Skaun Storband har også hatt samarbeid med f.eks Harald Heide Steen Jr, Vinterkulturkonsert i Børsa med Frode Alnæs, og ikke minst må vi nevne 3 fulle hus (den gml scene Trøndelag Teater) med den legendariske gruppen Difference, med derpåfølgende kulturhusturne i Nord og Sør-Trøndelag, sier Øiaas.

Sist SkaunNytt møtte storbandet var under Hilmar konserten tidligere i høst, da de opptrådte i Rossvoll flerbrukshall. Du kan se et lite glimt i fra den konserten nedenfor.

Vi står på!
Øiaas spøker med at storbandet er et «aldrende» orkester men med «ungt blod», i den forstand at yngstemann på laget nå er så vidt blitt 40 år, mens eldstemann er 75 år.

– Litt ironisk sier vi internt i orkesteret, at på bakgrunn av gjennomsnittsalderen i orkesteret, er vi snart den eneste kommunen i landet som har sykehjem med eget storband!  Selv mener vi jo selvfølgelig at musikk ikke har noen aldersbegrensninger, så vi står på!

Kun én dame
Øiaas forteller at det per i dag er kun er én dame som spiller i orkesteret.

– Vi har dessverre en elendig kjønnsfordeling, men dette oppveies betraktelig, i og med at vår eminente instruktør Ragnhild Faanes, er en meget profesjonell musiker og instruktør, som gjør sitt ytterste for å få orkesteret til å yte det aller beste til enhver tid! Hun har nå vært i storbandet i fem år, er ikke bare instruktør, men trakterer også de ulike størrelser saxofon og fløyte, sier Øiaas.

Blir spennende med ny kultursal
Øiaas forteller også at storbandet i de siste årene har avstått fra å holde sin tradisjonelle julekonsert, blant annet på bakgrunn av mangel på egnede konsertarenaer i Skaun. I tillegg har det blitt holdt mange julekonserter av andre aktører, slik at det har vært «mange om beinet».

– Men det blir veldig spennende å få på plass den nye kultursalen til neste år, sier Øiaas. Av kirkene i Skaun er det kun Børsa kirke som egner seg for konsertene våre, og derfor har vi valgt å legge førjulskonserten dit også denne gangen, avslutter han.

Klikk her for arrangementsinfo på Facebook

Spilleliste for konserten:

 • Lonely Street
 • Satin and Glass: – vi starter med to vakre låter for å få roet oss ned i julestria, først i øde gate med Stein Anders Lien på sax, og så med myk snø og iskrystaller med Edvin Langmo på flygelhorn
 • Fly me to the Moon: Viktig å ta seg tid til å se på månen og stjernene i jula, Roy Paulsen er syngende reiseleder
 • Angel Eyes: Roy tar oss med videre for å møte englene,  eller blikket til kjæresten din
 • The Xmas Song: Turid hammer og Edvin Langmo deler ut gaver til oss foran peisen
 • Flight of the Foo birds: Husk småfuglene i jula, hvis ikke stikker de av
 • Highway Highway: – ikke alltid greit med høytider- samlivsbrudd og savn. Roy Paulsen «tolker» Joe Cocker,s versjon av Highway Highway.
 • My Song: når en først har gått fra hverandre, er det viktig å finne sin egen vei og stemme ( viktig uansett)
 • Everyone needs a friend:  -og uansett, vi trenger alle en venn, – i jula også!
 • Hay Burner: «lukter» litt country og western, men ok. Vi kan alle føle oss som en annenrangs veddeløpshest i julestria
 • Bred dina vida vingar:  Roy «trøster» oss med nydelig salme i storbandversjon
 • In a Sentimental Mood: Tid for ettertanke, med Tor Erik Langmo som solist. Dagen etter julebord kan f.eks gi slike tanker, man kan bli sentimental av mindre
 • Sleigh Ride: Men så blir det jul, Roy tar oss med på eventyr
 • What a Wonderful World: -og verden er vakker toss alt, i alle fall når dere får høre denne versjonen.
 • Deilig er Jorden: 3 vers  som virkelig forteller oss alle om at det er jul!