Inviterer til gratis konsert med Viggja barnekor og «bestefar Viggen»

Viggja barnekor - her fra gymsalen på Viggja skole, 17. mai 2017 (Foto: Anne Karin Støren)

Viggja barnekor – her fra gymsalen på Viggja skole, 17. mai 2017 (Foto: Hanne Anette Sølberg)

Førstkommende søndag har du mulighet til å høre en spennende konsert med musikk i fra alle verdenshjørner.

Konserten har fått navnet «VINDU MOT VERDEN» og dirigent Anne Karin Støren, forteller til SkaunNytt at barnekoret vil presentere musikk fra mange ulike land og kulturer; blant annet i fra Belgia, Frankrike, Italia, Spania, Tyrkia, USA, Cuba, Argentina, Russland, Kina, Japan og Norge.

– I tillegg blir det en egen avdeling med afrikansk musikk, både fra Sør-Afrika og Eritrea, forteller Støren. Sistnevnte land er også representert ved en gjesteartist som er førstegenerasjons skauning, forteller Støren. Han heter Habtemichael og er opprinnelig fra Eritrea. Habtemichael synger og spiller krar, et tradisjonelt afrikansk strengeinstrument.

Bestefar Viggen
– Vi har også engasjert et band med tre lokale musikere, forteller Støren. På keyboard: Hallgeir Måseide, trommer: Audun Støren og på gitar: Jan Erik Lund. I tillegg har vi en dyktig konferansier som skal binde sammen det hele. Folk kjenner ham kanskje som Ole Magnar Morken, men i denne sammenhengen heter han «bestefar Viggen» forteller Støren

Spent
Hun forteller videre at barna gleder seg veldig til konserten, samtidig som de er litt spente på om de klarer å fylle forsamlingshuset.

– I fjor var det så fullt hus at det ikke var plass til alle publikummerne i store sal, og folk i bygda har vært utrolig flinke til å møte opp på konsertene våre. Vi håper at folk vil komme også denne gangen og dele søndagskvelden med oss, avslutter hun.

Gratis inngang
Konserten foregår i Viggjarheim forsamlingshus søndag 28. mai, klokken 17.00. Det er gratis inngang for alle.

Dørene åpner en time før – kl. 16.00 hvor det blir kaffe og loddsalg til inntekt for koret.

Klikk her for mer info om arrangementet på facebook

Annonse
Annonse