Julemesse med myjtti attåt

Bilde fra tidligere julemesse i Viggjarheim. (Arkivfoto)

Lørdag 7. desember holdes den nå etter hvert tradisjonsrike julemessa på Viggja. Dette er niende gang julemessa arrangeres, og det har blitt et arrangement som både viggjabygg og andre skauninger ser fram til hvert år.

– Tilbakemeldingene sier at både utstillere og besøkende koser seg, så vi må vel kunne si at julemessa har vært en suksess fra første stund, sier Toril Langmo Skjetne i arrangementskomiteen. I flere år har vi faktisk opplevd venteliste for utstillere, og det er stor stas at så mange vil delta. Messa er ganske tett på jula, og mange benytter derfor også anledningen til å handle inn de siste julegavene.

Førsteklasses håndverk
Julemessa på Viggja er kjent for å ha god variasjon og kvalitet på produktene, og dette prøver de å få til også i år.

– Vi satser, som alltid, på førsteklasses håndverk blant utstillerne, forteller Skjetne. Her er det noe for de fleste sansene, og både lefser, flatbrød, chutney og lutefisk pleier å gå raskt unna.

Messa foregår i Viggjarheim forsamlingshus, og er åpen fra 11-15. Det blir også Kafé som tilbyr kaffe og deilig bakst under hele åpningstiden.

Veldedighetsjuletre og pepperkakelandsby
I tillegg til salg av varer, er det mye annet som også som skjer under julemessa i Viggjarheim.

Veldedighetsjuletre fra ei tidligere julemesse på Viggja. (Arkivfoto)

– Vi har etter hvert innarbeidet en tradisjon med både veldedighetsjuletre, hvor bidragene går til Kirkens bymisjon hver år, og ikke minst vår nesten «verdenskjente» pepperkakelandsby. Både store og små synes dette er et koselig innslag, og alle bidrag premieres, forteller Skjetne.

Bilde fra tidligere pepperkakelandsby på Viggja (Merk: Det var flere hus som ikke ble med på dette bildet). (Arkivfoto)

FRAMSNAKK VIGGJA-PRISEN
I tillegg til alt som er beskrevet ovenfor, blir det selvfølgelig også utdeling av årets Framsnakkpris.

– Det er veldig mange som fortjener denne prisen her på Viggja, så det er faktisk en liten utfordring  å skulle plukke ut kun én hvert år, sier Skjetne.

Du kan lese mer hva framsnakkprisen går ut på, i faktaboksen nederst i artikkelen.

Spelemannslaget Laust & fast
Som om ikke alt dette er nok, blir det også skikkelig folkemusikk, og ekstra god stemning, under julemessa i år.

Spelemannslaget Laust & fast. Her fra sommeravslutningen i Viggjarheim, 2019. (Arkivfoto)

– Vi så heldige å ha fått booket Spelemannslaget Laust & fast til underholdning , og det gleder vi oss veldig til, sier Skjetne. Det kommer til å bli et yrende liv gjennom hele dagen, og vi håper så mange som mulig tar turen til Viggjarheim for en koselig førjulsstund, avslutter hun.

OM «FRAMSNAKK VIGGJA-PRISEN»

«Framsnakk Viggja-prisen» er eit ønske om å gjere litt ekstra stas på nokon som på positivt vis har vore med på å setje Viggja på kartet. For sjølv om vi som bur her i bygda veit det er både fint og triveleg her, så er det også for mange berre ei lita grend med nokre busstoppar langs ein vegstubb som dei fleste ikkje ein gong lenger køyrer.

På Viggja har det opp gjennom tidene budd folk som har markert seg både i og også utanfor bygda, og det er framleis i dag mange dyktige folk her, vere seg innanfor idrett, kultur, travsport, handverk… Det er også lag og enkeltpersonar som på så mange vis bidrar til at det er ting som skjer i bygda vår, mange som legg ned utallige dugnadstimar for å fremje trivsel og samhald. Det er mange som skulle fått ei tilbakemelding på at dei er dyktige i det dei gjer, at dei er rause i møte med andre, at dei betyr noko for fellesskapet.

Fra: «Sett Viggja på kartet»

Annonse