KM terrengløp i Buvika 1960

KMStarten

Buvik ILs egen Arnfinn Leraand (til venstre med startnr. 2) vant KM i terrengløp som ble arrangert i Buvika våren 1960.

Det var start og mål på veien rett ned for tomta der Hammerdalen barnehage nå bygges. Løypa gjorde en sløyfe opp i Saltnesgrenda. På bildet ser vi også en annen deltaker fra arrangørklubben Buvik: Einar Bøkseth (nummer tre fra høyre, med neven foran startnummeret), som også fikk en fin plassering i løpet.

Noen vil vel kunne si at det er dårlig «timing» å publisere en sak om terrengløp i dag, første søndag i advendt. Det får så være, det er uansett artige bilder som vil sette iallfall en del godt voksne buvikinger i mimre-modus. Bildene er tatt av Gudmund Sandø.

KM-kopien

Her spurter Arnfinn Leraand inn til KM-gull utenfor huset til Lage og Marie Skog i Hammerdalen. Gutten helt i venstre bildekant tror jeg er Magnar Stamnsve, og den største av de tre der er Jan Solem. Bak (og til høyre) for Arnfinn tror jeg vi ser Bjørn Singsaas i kortbukse og hvit skjorte.

KMeinarB

Einar Bøkseth har få meter igjen til målstreken. Av guttene som ser på, mener jeg å kjenne igjen Magne Lindås lengst til venstre. I huset i bakgrunnen bodde den gang Jakob og Ester Skjølberg. Hvis noen av leserne kan identifisere flere av guttene på disse bildene, vil Skaunnytt jeg gjerne vite det.