Målprisvinner med kåseri om morsomme trønderske dialektord

Tor Erik Jenstad med målprisen for 2019. Prisen var glasskunst av Åshild Karevoll (Foto: Ellinor Bustad).

Onsdag 20. mars kommer Tore Erik Jenstad til Skaun, med kåseri om morsomme trønderske dialektord. Jenstad er språkforsker, ordbokredaktør og musiker, og er for mange kjent fra kjent fra radioprogrammet «dialektmagasinet» på NRK.

Fikk målpris
Jenstad er en entusiastisk formidler av språk og dialekt, og han har gitt ut en rekke bøker om ord og uttrykk. Han fikk nylig Trøndersk målpris for 2019, for sitt mangeårige arbeid med dialekt og nynorsk.

Tor Erik Jenstad er eit oppkome av dialektkunnskap og –engasjement, og har vore engasjert i dialektordbøker både i og utanfor Trøndelag og ikkje minst i Norsk ordbok.

Gjennom aktiv og levande kunnskapsformidling i både levande live, skriftleg og på radio, representerer Jenstad det aller beste av forskingsformidling.

Kilde: Trønderlaget

Det er «Onsdagskveld på Rossvoll» sammen med Folkeakademiet som står bak arrangementet, og tittelen på kåseriet er «Ka sa du». Jenstad er også aktiv folkemusiker, og vil ta en trall i løpet av kvelden.

Tor Erik Jenstad fremførte låta «Dialektgalloppen» under prisutdelingen tidligere i år (Foto: Ellinor Bustad).

Sissel Roer Hagen i «Onsdagsveld på Rosvoll» forteller til SkaunNytt at kåseriet holdes i Skaun Rådhus, onsdag 20. mars, klokka 19.30.

– Tradisjonen tro serveres det også kaffe og kringle på inngangsbilletten, forteller Hagen.

Annonse