Mange talenter i Skaun (video)

Tekst/foto: Gunnar Reitan

Kulturskolen-Sommershow-2016-3

Det er mange talenter i Skaun. Her er noen av dem.

Kulturskolens sommershow viser stort mangfold

Mandag 13. juni arrangerte Kulturskolen i Skaun et utendørs sommershow med godt over tretti sang, musikk og danseinnslag på programmet.

Forestillingen foregikk på oppsatt scene på skolegården til Skaun ungdomsskole, og det var satt opp flere griller som publikum kunne grille medbrakt mat på under showet. Et hundretalls personer møtte opp den litt sure og kalde ettermiddagen, og alt i fra små barn til voksne ungdommer viste hva de hadde lært og hva de kunne.

Ønsket å vise omfanget
Elever på kulturskolen i alle aldre bidro med både enkelt og fellesnummer, og vanskelighetsgraden var alt i fra «Mikkel Rev» på piano til «sommerfugl» av Grieg. Det var tydelig at kulturskolen ønsket å vise fram hele omfanget av hva de driver med, og at de (med god grunn) er stolte av elevene sine.

Kulturskolen-Sommershow-2016-web1

Blåseelevene i Skaun

Tok lang tid
Dessverre så var ulempen med det omfangsrike showet at det tok lang tid. Veldig lang tid. Nesten tre timer med utendørs underholdning ble alt for lenge for mange i kulda, og den siste timen hadde rundt halvparten av tilskuerne forlatt området. Det var synd både for publikum og artistene, da de gikk glipp av mange fine innslag. Kanskje bør kulturskolen tenke litt annerledes neste gang slik at showet enten forkortes, deles opp, eller holdes innendørs for at i hvert fall ikke været skal ødelegge for konserten.

Kulturskolen-Sommershow-2016-web2

Ikke mange som danset foran scenen, men det var mange bak kamera som klappet og trampet takten

Fortjener stor ros
Når det er sagt, så er det imponerende å være vitne til elever i ulike stadier på læringskurven innen musikk og dans. Alt i fra helt nybegynner til nesten proff i skjønn forening. Det gjorde absolutt  ingenting at enkelte kanskje bommet på noen toner her og der. Dette var ingen konkurranse, og det viser bare at mer øving vil gi enda bedre resultat neste gang.

Alle barna og ungdommene fortjener stor ros for å ha stilt opp for publikum slik de gjorde, noen kanskje for første gang på en scene, der de gav alt de har for tilhørerne. Nedenfor kan du få en liten (i denne sammenheng) smakebit fra noen av innslagene på showet.

Artikkelen fortsetter nedenfor videoen

Video:

Noen høydepunkter
Selv om alle artistene var utrolig flinke, så har undertegnede lyst til å trekke fram noen høydepunkter fra showet:

Den første er fiolingruppa med «99’an». De sjarmerte veldig.

Kristin Lilleberg og Agate Bjerkestrand har jeg hørt noen ganger tidligere og de blir stadig bedre på fiolin. Og jammen synger de bra også!

Solfrid Stav har en stemme som alltid gjør sterkt inntrykk, og hun har en «kombistemme» med både rene balladetoner, og skikkelig soul og jazz i seg som er helt nydelig.

Eline Karijord har kanskje levd litt i skyggen av den dyktige kornettspilleren Mathias Wærdahl, men nå viste hun at piano virkelig er hennes instrument. Håper at vi får høre mer av henne både alene på piano og sammen med Mathias.

Benjamin Kimo imponerte også med egenkomponert dans. Det finnes kanskje ikke mange som Benjamin i Skaun, og vi bør være veldig takknemlig for alle gutter (og menn) som ønsker å satse på klassisk dans.

Alle disse og flere til kan du se i klippene på videoen ovenfor.

Til slutt så vil jeg ta fram Jorid O. Mellingsæter. Hun synger alltid stødig, og har en litt røff men samtidig tilbakelent stemme som er veldig flott å høre på. Hun har gitt tillatelse til å vise hele framførelsen av sangen «Photograph» av Ed Sheraan som du kan se og høre i videoen nedenfor.

 Video:

 


Bilder fra sommershowet

Annonse
Annonse