Musikalske historiefortellere av rang til årets Kristin på Husaby

Tom Roger Aadland og Tove Bøygard Trio kommer til Børsa kirke søndag 28. Juni. I en pressemelding forteller Kulturfestivalen Kristin på Husaby at de er veldig fornøyd med å ha fått på plass akkurat disse to til å runde av årets kulturfestival i Skaun, som går av stabelen siste helg i juni.

Tove Bøygard og Tom Roger Aadland er to av landets mest kritikerroste artister de siste årene. Nå slår de seg sammen og drar på turné. På konsertene vil publikum komme tett på mens Tove og Tom Roger synger og prater om sangene som har betydd mest for dem. De er begge kjent som musikalske historiefortellere av rang, og det ligger mye levd liv bak låtene deres. Ryktet forteller også at begge har sine favoritter blant den andres sanger som de kommer til å gjøre spesielle tolkninger av.

En liten smakebit (musikkvideo) høres HER

Tove Bøygard beskrives som «en formidabel artist, tekstforfatter og låtskriver» av Aftenposten, som gir hennes nye album «Jord» terningkast seks.

Det samme gjør en rekke andre anmeldere. «Kunne vært Springsteen på sitt beste og mest klartenkte», skriver Dagsavisen. «Nordens bästa countrysångerska», mener svenske HiFi & Musik.

Tove er kjent for sine energiske konserter, og lanseringsturneen for «Jord» gikk for fulle hus. Sammen med søsteren Anita, har hun i duoen Bøygard gitt ut blant annet det Spellemannsnominerte albumet «Blågras på Skrindo».

Tom Roger Aadland ble lagt merke til for alvor da han gav ut Dylan på nynorsk-plata «Blod på spora». Oppfølgeren «Blondt i blondt» ble kåret til Årets Album av NRK P1 Norsk på norsk i 2016. Samme år skrev han mange av tekstene på Hellbillies’ albumsuksess «Søvnlaus» (låten «20 år på vegen» nærmer seg 4 millioner strømminger). Tom Roger har gitt ut fem kritikerroste album med egne låter, og hatt en rekke singler spillelistet på NRK P1, bl.a. «Alle dei i ei» og «Min beste ven på ein dårleg dag». Til høsten kommer hans første livealbum, innspilt i Oslo Konserthus.

Tove og Tom Roger har til sammen fjorten plateutgivelser bak seg. Men de nøyer seg ikke med å synge gamle sanger når de legger ut på turné sammen. I høst kommer singelen «Farten til lyden av einsemd», en flott versjon av klassikeren «Speed of the Sound of Loneliness», og de er i full gang med å skrive nye originallåter for neste års turné. Med seg på scenen kommer de til å ha keyboardisten Asbjørn Ribe, kjent fra bandet Jim Stärk og for flotte soloalbum.

Formidlingsevne og nærvær er ord som går igjen i beskrivelser av konsertopplevelser med Tove Bøygard og Tom Roger Aadland. Det er lett å se at de mener alvor når de står på scenen. Men begge har vært ute en vinternatt før, og de er klar over at tyngde og alvor må balanseres av humor og hjertevarme. Toves smittende latter er velkjent for både artistkolleger og publikum, og Tom Rogers underfundige humor bobler opp når man minst venter det.

Tittelen på turneen er «Jord & Hav». Tove kommer fra en fjellgård i Hallingdal, Tom Roger fra en fjordbygd på Vestlandet. Begge ble tidlig berørt av amerikansk musikk. Tove vokste opp med Dollie Parton og Johnny Cash, men oppdaget senere Patti Smith og begynte å spilte i punkeband på Blitzhuset. «‛Tre grep og sannheten’ er felles for både country og punk», sier hun selv. Tom Roger fikk en bok med Dylan-tekster som 14-åring, og en ny verden åpnet seg. Gjendiktningene hans har blitt omfavnet av både rockemusikere og universitetsprofessorer. Da den nye biskopen i Stavanger ble vigslet, var Dylan sunget av Aadland hennes musikalske ønske og H.M. Kongen blant tilhørerne.

Jord og hav. Bygd og by. Samfunnsengasjement og kjærlighet. Både Tove og Tom Roger tar med seg en høyrød himmel og en skjør klode inn i skrivestuene sine.

En ting er sikkert: En konsert med disse to artistene vil aldri være en likegyldig opplevelse. Hvis du har lyst på en musikalsk aften med sterke låter på norsk, og der du ikke vet om tårene som renner, kommer av latter eller gråt, bør du kjenne din besøkelsestid til sommeren. Da kommer Tove Bøygard og Tom Roger Aadland til kulturfestivalen Kristin på Husaby i Skaun. Søndag 28. juni kl 19.00. Billetter er allerede lagt ut på hoppla.no

Annonse