I helga blir det gammeldansfest i Fossvang

Spelemannslaget Laust & fast (arkivfoto fra 2018)

Førstkommende lørdag arrangerer Spelemannslaget Laust & fast gammeldansfest i Fossvang forsamlingshus, i Eggkleiva. Dette er tredje gangen festen arrangeres, og de får besøk av Byneset Spelemannslag og Folkens fra Trondheim.

Felespiller Sturla Eide sier til SkaunNytt at dette blir en super anledning for dem som setter pris på gammeldans, og som vil delta i et festmiljø på tvers av generasjoner.

– Dette er et arrangement for barn og unge i alle aldre, sier Eide. Åsmund og jeg børster støvet av feleduoen og trår til med polsmusikk det gløder av, og Frozen Fire sørger for at det også blir skikkelig swingmusikk.

Unge felespillere
Spelemannslaget Laust & fast ble stiftet i januar 2018, og består av unge felespillere og komp fra Skaun og omegn.

– Vi har med oss barn og unge som er aktive på flere arenaer, og vi vet derfor aldri helt hvor mange av dem som blir med på de ulike oppdragene. Noen er med i laget en kort periode, mens andre tegner til å være med i en lengre periode. Derav navnet, sier Eide.

På tvers av generasjonene
Spelemannslaget har etter hvert blitt et populært innslag i nærmiljøet, og høster lovord der de opptrer. De har klart få et publikum på tvers av generasjonene.

– Aldersspektret på tidligere fester har vært fra 8 til 80 år, altså som i et godt gammeldags bryllup, sier Eide.

Miljø for unge utøvere
Eide forteller at det nå jobbes med å utvikle en felles musikalsk og sosial plattform i regionen.

– Vi ønsker å legge til rette for at unge kan møtes og spille sammen, uavhengig av hvilket lag de tilhører. De etter hvert halvårlige festene som vi arrangerer er derfor viktige for å etablere et slikt miljø for unge utøvere.

Ikke bare for fele
Eide påpeker samtidig at denne platformen ikke bare skal være for de som spiller fele.

– Vi ønsker også å få til et miljø for andre unge utøvere som har nytte av å spille til dans, og som etter hvert kanskje skal danse selv. Arenaen er godt egnet for alle som liker å svinge seg, understreker han.

– Nå håper vi publikum støtter opp, og kommer på lørdag, avslutter Eide.

Gammeldansfesten foregår lørdag 23. mars klokka 18.00 i Fossvang forsamlingshus, i Eggkleiva.

Klikk her for arrangementet på Facebook

Annonse
Annonse