Nå starter Kristindagene

Kristin-Collage2

I dag starter kulturfestivalen Kristin på Husaby og her finner du informasjon og program for helga

Tidligere publisert under: Programmet for Kristin på Husaby er klart

Markedet
Tradisjonen tro arrangeres markedet under Kristin på Husaby både lørdag og søndag. På markedet kan man oppleve mye spennende i tillegg til markedsbodene, blant annet Farmenhjørnet, kua Pia som tar passasjerer, underholdning fra scenen, hesteskyss, vekter, besøk fra Kolbanussen mikrobryggeri, samt egen fotoutstilling av “Gamle Skaun”. Barnas Turlag stiller opp med bålkos og pinnebrød, og bygdekvinnelagene selger kaffe, bakst og middag.

Fredag
På fredag starter kulturfestivalen med salmekveld med Helge Gudmudsen, Viggja Voices, Jørgen Gustad og Hallgeir Måseide i Skaun Kirke. Samme kveld kommer Tom Erik Sørensen og Trine Søraa til Konstadtunet for å fortelle om ”Historiske Trondheim” før kvelden avsluttes ved trubadur Stig Anders Bjørgum.

Lørdag
Lørdagen fortsetter med historisk perspektiv, det blir historisk vandring med utgangspunkt i Viggja-bautaen, Arne Viggaklev fra Skaun Historielag står for dette.

I Skaun kirke kommer forfatter Edvard Hoem og forteller om sine to siste romaner, ”Slåttekar i himmelen” (2014) og ”Bror din på prærien” (2015). I Børsa samfunnshus litt senere på dagen blir det Jellicle-Ball, en danseforestilling som er inspirert av Andrew Lloyd Webbers musikal Cats.

På kvelden blir det pub på markedsplassen der Hans Bollandsås og Einar Mellingseter med band spiller opp til dans.

Søndag
Søndagen starter med ottesang i Kolbrandstad stavkirke før det blir pilegrimsmarsj tilbake til Venn med kirkeguiding og pilegrimsgudstjeneste i Skaun kirke. Det blir et nytt forfatterbesøk i Skaun kirke med Olav Harald Langås og Eldbjørg Hagetrø Vogt.

Sist, men slett ikke minst, kommer gullstrupen Ingebjørg Bratland, som får æren av å avrunde årets festival i Skaun sin nye storstue, Rossvoll flerbrukshall, søndag 26. juni kl. 19.00. Som flere kanskje har fått med seg så var Bratland uheldig og skadet seg i et fall i slutten av mai. Skaden er i ferd med å leges, og hun melder selv at turneen fortsetter som planlagt fra 10. juni.

Hovedprogram

Kristin på Husaby sin Facebookside

Annonse
Annonse