Ny Subaru XV Crossover

Subarubilene er kjent for sin driftsikkerhet. Den nye XV Crossover har dette og mye mer. En sporty bil med alle de gode egenskapene, med høy bakkeklaring og ekte firehjulstrekk.

Den siste utgaven kom på markedet i desember i fjor. Bilen scorer høyt på mange tester, spesielt på dette med fremkommelighet og sikkerhet. I tillegg er det en bil hvor det meste av dagens teknologi er tatt i bruk.

Kjøreopplevelse
Dette er en bil som trives spesielt godt under vanskelige kjøreforhold. En bakkeklaring på 22 cm gjør at det skal mye til  for at du ikke tar deg frem. Bilen oppleves komfortabel å sitte i, med god plass til de som sitter i baksetet også. Den er godt lydisolert og en lettkjørt og oversiktlig bil å kjøre i byen også.  Subaru er overlegen med sin firehjulsdrift, og det er ingen andre i denne prisklassen som er i nærheten.

X-MODE knappen hjelper deg når forholdene er ekstra krevende. Med denne aktivert endres styringen av motor, girkasse, firehjulsdriften og bremsene. Dette for å øke veigrepet på glatt og ulendt underlag.

Ny teknologi
Subaru XV har et nytt og oppgradert interiør med en stor berøringskjerm, som gir deg tilgang til all informasjon. Her finner du foreksempel DAB+, navigasjon, Apple CarPlay og Android Auto. I tillegg har den et multifunksjonsdisplay som er plassert rett over infoskjermen, som gir deg de viktige meldingene underveis. Bilen er utstyrt med et ryggekamera som gir deg en god oversikt på infoskjermen.

Tekniske data
Subaru XVleveres med to valgmuligheter på motorstørrelse, en 1,6-liter med 114 hk og en 2,0-liter med 156 hk. Subaru er kjent for sine boxer-motorer.Begge medCVT automatgirkasse. Bilen leveres kun med automatgir.

Bilen har førerassistansesystemet EyeSight, med to kameraer i frontruten som blant annet styrer den automatiske nødbremsen. Systemet sørger for at bilen får full stopp fra bortimot 80 km/t.  Subaru XV hevder seg med dette helt i toppen på med dette systemet. I tillegg styrer det også den adaptive fartsholderen, filskiftvarsleren og filholderen. Subaru sier selv om dette at det er som et par ekstra øyne på veien, som hjelper deg å unngå en kollisjon om du et øyeblikk skulle være uoppmerksom.

Oppsummering
Subaru XV fremstår som en sporty bil som har det meste av det utstyret du forventer å finne i dagens biler + litt til. I tillegg er denne bilen spesielt god på de mer utfordrende veiforholdene. Gode seter med mange innstillingsmuligheter. Man sitter høyt og har en oversiktlig førerposisjon. Med priser fra kr 387 400,- er dette et fornuftig valg av bil i denne klassen.

Forhandler:
Okkenhaug Bil AS
Ranheimsvegen 1, 7044 Trondheim
Tlf 73804000.

www.okkenhaug.no

I år feirer Okkenhaug Bil AS at de har vært forhandler av Subaru i 20 år.