Nyheten Mitsubishi Eclipse Cross

Nyheten Mitsubishi Eclipse Cross er på plass hos Svinsås Auto AS på Melhus. Dette er en bil som skal friste den som vil ha en sporty firehjulstrekker med en sprek bensinmotor. Bilen har allerede høstet mange godord fra de som har kjørt den.

Bilen forventes å være en sterk konkurrent til populære biler i suv-markedet som Nissan Qashqai, Kia Sportage og Toyota C-HR, for å nevne noen. På landsbasis er målet at det skal selges 500 biler i 2018. – Vi skal gjøre vårt beste for å bidra til at dette målet nås, sier Thomas bakken hos Svinsås Auto AS på Melhus.

Sporty design
Bilen har et moderne og sporty utseende. I fronten er det lett å kjenne igjen Mitsubishi fra andre modeller. Men bakfra skiller den seg ut med den litt spesielle bakenden med delt bakrute og kraftige baklys høyt oppe.

Komfortabel å sitte i
Bilen er utstyrt med behagelige seter som har god sidestøtte. Det er også tydelig lagt vekt på at det skal være minst mulig støy innvendig. Sjåføren sitter høyt og har god og oversiktlig utsikt alle veier, selv om det er litt uvant med den delte bakruten. Men med ryggekamera er det ikke noe problem. Det gir en oversiktlig å sikker ryggesituasjon.

Baksetene kan reguleres i lengderetningen, noe som gjør at man kan tilpasse plassen i baksetet alt etter behov. Større sitteplass reduserer riktignok bagasjerommet, og motsatt kan det økes ved å justere setene fremover. En liten detalj som kan være veldig nyttig.

Bilen er utstyrt med det nye infotainmentsystemet. I midtkonsollen ligger det en berøringssensitiv flate og her finner du også hurtigknapper du kan bruke i stedet for touchskjermen. Både Iphone og Androide telefoner kan kobles til dette systemet.

God å kjøre
Bilen tåler godt dårlige veier også. Selv på den røffe veien fra Melhus via Ånøya og ned mot Børsa i Skaun, var opplevelsen positiv. Den utgaven jeg prøvekjørte var dessuten utstyrt med firehjulstrekk, S-AWC (super all wheel control). Og dette systemet fungerer godt og gir en trygg og sikker følelse på veien.

Motor og gear
Mitsubishi Eclipse Cross leveres i Norge med en tradisjonell bensinmotor. Den har en turbo på 1,5 liter og 163 hester og blir sannsynligvis den mest populære varianten, sammen med en åtte trinns CVT-automatgir, og elektronisk styrt firehjulstrekk (S-AWC). Bilen leveres i to utstyrsvarianter, Intense og Instyle+. Og du kan velge mellom to – og firehjulstrekk.

Sikkerhet
Bilen er utstyrt med moderne sikkerhetsutstyr og har sju kollisjonsputer, Den oppnår hele fem stjerner i EuroNCAPs kollisjonstest. Av sikkerhetsutstyr kan nevnes: frontkollisjonsvarsler, filskiftvarsler, varsel om kryssende trafikk bak og dødvinkelvarsler i speil.

Prisen på den enkleste utstyrsvarianten med forhjulsdrift og manuell girkasse starter på kr 351600,-. Firehjulstrekk og utstyrsvarianten instyle+ med automatgir starter på kr 406 600,-.

PRØVEKJØRING Selger Thomas Bakken tror mange vil falle for fristelsen etter å ha prøvekjørt denne her.

www.svinsas-melhus.no