Ønsker seg mange flere deltakere på UKM 2017

UKM 2017 nærmer seg med stormskritt. Bildene ovenfor er glimt i fra UKM 2016.

UKM 2017 arrangeres i Skaunhallen den 5. februar, og arrangørgruppa jobber nå iherdig med å gjøre alt klart for det som av mange regnes som årets kulturhøydepunkt for ungdommer i Skaun.

Påmeldingsfrist for å delta på kulturmønstringen er 10. januar, og arrangørgruppa håper at så mange som mulig vil melde seg på med ulike kulturinnslag.

Klikk her for å melde deg på 🙂

PÅ UKM er det rom for blant annet lyrikk, kunst, musikk og mange andre former for sceneopptredener. Aldersgrensen for å delta er 13 år, men man kan være yngre dersom man deltar sammen med noen som er 13 år eller eldre. Øvre aldersgrense er 20 år.

I Skaunhallen den 5. februar, er det gratis inngang for barn/ungdom under 18 år.

Lokalmønstringen er viktigst
Leder for UKM i Skaun, Erlend Viken, forteller til SkaunNytt at det aller viktigste med mønstringen er å la ungdommene få vise hva de kan, innenfor trygge rammer, og at det skal gi en oppmuntring til å utvikle seg videre på det de er interessert i.

Deltakerne på UKM 2016

– Selv om noen av innslagene går videre til fylkesmønstringen, så er den største seieren og gevinsten det å ha deltatt på selve lokalmønstringen, sier Viken. Det er flott at at vi har så mange flinke ungdommer innenfor så mange ulike kultursjangre, og det er viktig å få vist dette fram for omverdenen.

Viken forteller at videresendingen til UKM’s fylkesmønstring blir gjort med tanke på at man ønsker å representere hele den kulturelle bredden man har i kommunen, og at det hvert år er mange deltakere som er mer enn gode nok til å gå videre, men som det ikke er plass til. 

– Hadde det vært opp til meg skulle alle gått videre til fylkesmønstringen, men det er dessverre ikke mulig. Om man går videre eller ikke, bør ikke være den viktigste faktoren som avgjør om man ønsker å delta på UKM. Ungdommene underholder og gleder et stort hjemmepublikum, og det er noe av det viktigste med alle opptredener og utstillinger, avslutter Viken.

Klikk her for UKM Skaun sin Facebookside

VIDEO: Margaret Berger om hvorfor du bør delta på UKM: