Ordinært kollektivtilbud for buss og trikk i Trøndelag fra 4. mai

Foto: AtB AS

Mandag 4. mai gjenopptas for buss og trikk i Trøndelag. Oppfordringen om ikke reise kollektivt om du ikke må, gjelder imidlertid fortsatt.

Fra 23. og 30. mars ble rutetilbudet for kollektivtrafikken i fylket nedjustert. Endringene ble gjort for å ha sjåfører og mannskap i beredskap for eventuell sykdom og karantene, i tillegg til å tilpasse tilbudet til faktisk etterspørsel.

Når samfunnet nå gradvis gjenåpner, øker også reisevirksomheten, og AtB vil gå tilbake til tilnærmet ordinært rutetilbud for buss og trikk fra mandag 4. mai.

– Opptrappingen gjennomføres først og fremst for å gjøre det mulig å fordele seg på flere avganger og opprettholde avstand. Vi vil fremdeles kommunisere rådene fra myndighetene knyttet til kollektivreiser, og ber våre reisende om ikke å reise kollektivt om de ikke må, vente på neste avgang dersom bussen er full og de har mulighet, holde avstand og vise hensyn til medpassasjerer. Det er viktig at alle er med og tar ansvar for å unngå smittespredning, sier Grethe Opsal som er direktør for kommunikasjon og drift i AtB.

Tilbake til normalen, men noen unntak
For de aller fleste linjer, blir rutetilbudet slik det opprinnelig var satt opp i rutetabellene fra før 23. mars.

Det vil imidlertid være noen unntak. Skolelinjene som begynte å gå 27. april, vil fremdeles tilpasses gjeldende skoletilbud og være forbeholdt skoleelever. Og i Stor-Trondheim vil ikke nattbuss og nattrikk gå, og heller ikke linje 26 Sentrum – Skistua.

Opptrapping av tilbudet på hurtigbåt og ferge er også til vurdering, og vi vil komme med informasjon så snart dette er klart.

AtB oppfordrer alle som skal reise kollektivt å søke opp reisen i AtBs reiseplanlegger eller i appen AtB Reise. Oppdatert reiseinformasjon og rutetabeller vil senest være på plass 1. mai.

Også AtBs kundesenter i Prinsens gate åpner dørene 4. mai. Åpningstidene blir i første omgang mandag – fredag kl. 10-14.

Vis hensyn på reisen
Til tross for opptrappingen av tilbudet, gjelder altså oppfordringen om å unngå å reise kollektivt hvis du ikke må.

Dette er AtBs råd for kollektivreiser:

• Hold avstand til andre passasjerer
• Vask hendene ofte og grundig
• Hvis du har vært i kontakt med koronasmitte eller selv er syk, ikke reis kollektivt
• Ikke gå om bord på bussen/trikken dersom du ser at det er trangt om plassen, vent på neste avgang om du kan
• Gå eller sykle om du kan
• Reis utenom rushtid om du kan

Det vil fremdeles bli benyttet sperrebånd bak sjåføren på ordinære linjer, og de reisende kan benytte midt- og bakdør ved av- og påstigning.

Husk gyldig billett
Alle som reiser må ha gyldig billett. Det er ikke mulig å kjøpe billett kontant om bord. For å unngå smitte er det lagt til rette for kontaktløse billettkjøp på alle våre transportmidler, også ferjer.
Billett for kollektivtrafikken i Trøndelag kan kjøpes med appen AtB Mobillett, reisekortet t:kort eller SMS, eller på billettautomat og hos kommisjonær i Trondheim.