Overrasket med Glødstipend

Oliver Solem mottok Glødstipendet 2019.

Det var en overrasket, men veldig stolt og glad gutt som mottok Glødstipendet fra Skaun kulturskole under kulturskolens sommerkonsert i Rossvollhallen sist torsdag. Oliver Solem (13) hadde selv ingen anelse om at han var utpekt som stipendmottaker, og at den skulle bli utdelt til ham under konserten. Solem er elev på kulturskolen, og har spilt tromme i ca fem år.

Av Gunnar Reitan

– Dette hadde jeg absolutt ikke forventet, sier Oliver. Men jeg er veldig takknemlig for å få denne prisen, og ikke minst en slik oppmuntring i fra kulturskolen.

Stipendet er på 5000 kroner. I tillegg fikk han ett diplom tegnet av Ida Tvervåg og en plakett laget av Steinar Garberg.

På spørsmål om hva han tenker å bruke bruke pengene til, kommer svaret kontant:

– Jeg skal kjøpe inn mer utstyr! Blant annet så har jeg lenge ønsket meg en «Cajon», og nå ser det ut som at jeg endelig får til å skaffe meg det, sier Oliver og smiler bredt.

Undertegnede måtte spørre hva en Cajon er for noe, og fikk fort forklart at det er en trommeboks av tre, som man sitter på mens man trommer.

Glødstipend
Stipendet Oliver mottok er ett av to stipend som Skaun kulturskole forvalter på vegne av Oda Moes minne, og Hege Segtnan fra Skaun kulturskole opplyste fra scenen at Glødstipendet skal gå til en elev som ivrer for hobbyen sin, som er en stayer, og som er positiv og aktiv. Det er kulturskolens lærere som bestemmer hvem som skal motta Glødstipendet.

Heidi Moe stod for overrekkelsen av stipendet, og hun leste opp begrunnelsen til prisen, skrevet av musikklæreren til Oliver.

Heidi Moe overrakte stipendet til Oliver Solem.

Begrunnelse for stipendet:

Årets prismottaker sprer seg med godt humør, viser ekstra stor interesse for musikk og samspill. Vi kan godt si at han gløder som person og musikant. Allerede fra start kom han godt forberedt til time, tilegnet seg instrument i en fei, og har fått flere og større oppgaver etter hvert som en følge av dette.

Interessen for instrument har vokst med tiden, har også investert i nytt utstyr og bruker mye av fritiden på musikken. Instrumentet er ikke av de minste og det høres godt. Det gir god hjelp til medmusikanter som strever med å holde takten. Vedkommende spiller i band og har vært med UKM Fylkesmønstringen flere ganger. Sjangermessig spiller eleven alt i fra rock til gammeldans, og har til og med spilt med Trondheim Symfoniorkester.

Som medlem av bandet «Frozen Fire», og «Spelemannslaget Laust & fast», har han hatt stor betydning for å holde det hele sammen, og sitter stødig som et fjell, gjerne bakerst eller på siden. Tromme er et fantastisk instrument, og ikke minst i hendene på et slikt talent. Årets Glødstipend går derfor til Oliver Solem.

Heidi Moe og Oliver Solem.

Annonse
Annonse