Skaun Storband lover musikkglede i stort format

Skaun Storband (Arkivfoto-FB)

Hilmarfestivalen på Steinkjer er en av Norges største folkemusikkfestivaler, og den desidert største nord for Dovre.  For første gang flytter de ut en av sine arrangement fra Steinkjer. Fredag 09. nov kl 19.00 blir det konsert i Rossvoll flerbrukshall i Børsa.

Arrangementet er et samarbeidsprosjekt hvor Skaun Kommune står for hus og utstyr, Skaun Storband er teknisk arrangør, samt har sin egen musikalske avdeling med sine faste sangere Saima Iren Mian og Roy Paulsen. Instruktør for Skaun Storband er Ragnhild Faanes. Det blir 2 avd, med en kort pause for sceneskifte.

Hilmarfestivalen arrangeres i uke 45 hvert år i Steinkjer. I år foregår det i tidsrommet 03. – 11. november.  I løpet av denne uka står 150 artister med 70 ulike arrangement på scenen, og et publikum i størrelsesorden 9000.

Fredag 9. novenmer står altså Transjoik med Frode Fjellheim i spissen, Quintus og lokale Skaun Storband på samme scene i Børsa Flerbrukshall. På denne måten åpner de for nye musikksjangre, og ikke minst for et større geografisk område.  Dette er første gang etter oppstart av Hilmarfestivalen at de arrangerer noe ut over Steinkjer sine grenser. -Dette blir musikkglede i stort format, sier pressekontakt i Skaun Storband Kjell Dagfinn Øyås.

Quintus, som ble etablert som et profesjonelt band i 1994.

Om samarbeidet sier Øyås: -Skaun Storband er alltid åpne for nye samarbeidspartnere, og at det denne gangen ble musikk-bærere som Hilmarfestivalen, Transjoik og Quintus, passer oss perfekt. For oss i storbandet er det en ære å bli spurt! Storbandet tilpasser ikke repertoaret vårt til folkemusikken, men er såpass frimodig at vi velger å kalle den tradisjonelle storbandmusikken vi spiller under ledelse av Ragnhild Faanes, og med sangerne Roy Paulsen og Saima Iren Mian som en form for «folkemusikk».

Transjoik ble etablert i Trondheim i 1992. Frontfigur Frode Fjellheim

-Summen av dette musikalsk tegner til at det kan bli en musikalsk kjempekveld, sier Kjell Dagfinn Øyås og avslutter med å ønske alle hjertelig velkommen.

Billetter fås kjøpt på Ticketmaster og ved døra. Billettpris Kr 275,-. Ungdom opp til 16 år har fri adgang. ALLE KULTURSKOLEELEVER HAR FRI ADGANG.

Annonse
Annonse