Skaun Storband med våryr intimkonsert

Skaun Storband under øving på Buvik Skole.

Torsdag 11. april kan du oppleve en våryr intimkonsert med Skaun Storband i Buvika. De ønsker å markere inngangen til våren med et knippe swingende storband låter, og har satt sammen et variert og stemningsfullt repertoar.

Av Gunnar Reitan

Kjell Dagfinn Øiaas i Skaun Storband forteller at de har et veldig innholdrikt program, med både rene instrumental låter som for eksempel «Groovin’ Hard» og «Backrow Politics», til sanger som «New York» av Frank Sinatra, og «Moondance» av Van Morrison.

Solist under konserten er som vanlig Roy Paulsen, som har vært med i Skaun Storband i en årrekke, og som er kjent for mange.

– Roy er en fantastisk sanger, og bare det å høre hans tolkninger av de sangene han synger på konserten, er verd inngangsbilletten, sier Øiaas.

Solist, Roy Paulsen.

Spilleliste
På spørsmål om hvilke låter det er som står på spillelista, går Øiaas igjennom repertoaret på følgende måte:

– Konserten starter skikkelig hard groove, vi danser til månen og blir med sommervinden til New York, hvor vi treffer rett i en mirakelvegg før vi tar A-toget videre til Sahara. Der får vi haik med en karavane, og underveis får vi høre hva som gjør at Roy føler seg så ung, og hvorfor han likevel har feber. Vi kommer nok ikke utenom litt politikk også, men vi lover at det blir Oh so Nice. Så får publikum finne ut på konserten hvilke låter som passer til beskrivelsen, sier Øiaas og ler.

Video
Nedenfor kan du høre et eksempel på hvordan det låt da Skaun Storband framførte låta «Backrow Politics» i Rossvoll flerbrukshall, i fjor høst:

Gjør sitt ytterste
Musikalsk leder i storbandet er Ragnhild Faanes, som nå har vært med i Skaun Storband i snart seks år.

– Hun er en meget profesjonell musiker og instruktør, som gjør sitt ytterste for å få orkesteret til å yte det aller beste til enhver tid, sier Øiaas. Og ikke bare er hun instruktør, men hun er veldig dyktig på saksofon og fløyte også, understreker han.

Musikalsk leder Ragnhild Faanes. Her fra øving på Buvik skole hvor hun nyter musikken, og vårsola som skinner gjennom de store panoramavinduene.

Første gang
Øiaas forteller videre at dette blir første gang de opptrer på Buvik skole, og at de er litt spente på hvordan det blir å opptre i «nye» lokaler.

– Vi er veldig glade for å ha funnet et lokale som har plass til oss her i Buvika, uten at det blir så alt for stort, sier Øiaas. Det er jo ikke så mange konsert-arenaer i Buvika, foruten Skaunhallen, som har plass til et helt storband, så det blir spennende å se hvordan dette egner seg. Men vi har tro på at dette kan bli veldig flott, både for publikum og for oss.

– Vi håper alle som liker storbandmusikk tar turen til konserten, som holdes i vestibylen på Buvik skole, torsdag 11. april, klokka 20.00, avslutter Øiaas.

Klikk her for arrangementsinfo på Facebook.

Annonse
Annonse