Skaun Storband og Terje Tysland med unik konsert

Terje Tysland og Skaun Storband under første øving i Skaunhallen.

Lørdag 25. mai kan du oppleve en unik konsert med Terje Tysland og Skaun Storband i Olavshallen. Dette er første gang Tysland opptrer med et helt storband i ryggen, og du vil få høre mange av de mest kjente låtene hans. I tillegg til storbandet vil også mannskoret Hauka delta.

Av Gunnar Reitan

SkaunNytt fikk være med på første øving i Skaunhallen, og det var tydelig at Tysland og Skaun Storband «fant tonen» med hverandre ganske så kjapt.

Kjell Dagfinn Øiaas i Skaun Storband forteller at det nå først og fremst handler om å bli litt bedre kjent med hverandre rent musikalsk, og finslipe noen detaljer her og der.

– Selve notene og repertoaret er jo i utgangspunktet klart, sier Øiaas, men vi må finne ut litt mer om Terjes tanker rundt låtene, og tilpasse oss hverandre der det trengs.

Tysland forteller at han gleder seg stort til å få presentere låtene i et litt annerledes format til publikum, og at han synes det er kjempeartig  å få prøve ut nye ting.

– Jeg har har jo kommet dit hen, at jeg nå har lyst til å gjøre litt andre ting enn kun det som jeg har holdt på med de siste 50 årene. Og da jeg kom i snakk med noen om at vi har et nydelig storband her ute i Skaun, så tenkte jeg;  Det hadde vært veldig artig å prøve ut.

Kjell Dagfinn Øiaas og Terje Tysland.

På sitt aller beste
Låtene har blitt arrangert spesielt for storband av Håvard Fossum, og Tysland kjenner Fossum godt i fra tidligere samarbeid for en del år tilbake.

– Nå har det seg sånn at jeg faktisk har gjort noen kirkekonserter opp igjennom tiden, forteller Tysland, noe som kanskje er litt absurd i min verden. Men min første kirkekonsert holdt jeg faktisk i Børsa kirke, og da var det behov for å gjøre om noen av låtene mine. Håvard, som da spilte saksofon i Skaun Storband, hjalp meg med dette, og vi har hatt god kontakt siden den gang. Da jeg fikk vite at han skulle arrangere låtene mine, senket jeg skuldrene. Og jeg mener at noen av de låtene han har skrevet nå, er Håvard på sitt aller beste.

Mange detaljer
Ragnhild Faanes, er med både som musikalsk leder og musiker (saksofon) under konserten i Olavshallen. Det er mange detaljer hun skal holde orden på for å få alt til å passe sammen i en helhet.

– Hva er den største utfordringen med å skulle spille sammen med Tysland?

– Det kan kanskje være en liten utfordring å skulle følge Tysland dersom han er i det litt spontane hjørnet, og finner på ting som kanskje ikke er helt planlagt. Men vi er forberedt på det meste, så dette går kjempebra, sier Faanes med et smil.

Mange detaljer som skal på plass: Ragnhild Faanes og Terje Tysland.

Unik måte
Øiaas tror dette vil bli en stor publikums-opplevelse.

– Tysland er jo i vinden allerede, og drar fulle hus med sitt eget band. Men denne gangen får vi en musikalsk ramme rundt det hele, som vi håper vil være med på å forsterke og fremme låtene hans på en unik måte.

Har Skaun Storband prøvd noe tilsvarende før?

– Ja, vi har blant annet opptrådt med bandet Difference, i Olavshallen i 2014, og det trakk fulle hus, sier Øiaas. For oss er det veldig morsomt å få spille med artister som overhodet ikke har hatt noe med storband å gjøre tidligere. Det skaper en unik dynamikk, og vi lærer mye av hverandre underveis.

– Blir det med denne ene konserten, eller blir det flere?

– Nå i første omgang så er det kun denne ene konserten vi har planlagt, sier Øiaas. Vi har ikke planlagt noen flere konserter utover det.

– Men man skal aldri si aldri, understreker Tysland. Synes vi dette er kjempeartig, og at det frister til gjentagelse, kan det jo hende at vi tenker litt på en ny mulighet senere en gang.

– Men i utgangspunktet er det kun denne konserten, og den bør man ikke gå glipp av, sier Øiaas.

Klikk her for info om konserten på Facebook

Annonse
Annonse