Snart klar for populær adventskonsert (video)

Buvik Songlag er snart klar for ny adventskonsert

Buvik Songlag arrangerer også i år sin populære adventskonsert, i slutten av november. Konsertene har tidligere dratt fulle hus, noe som har medført til at de nå holder to konserter på samme dag, for å kunne møte etterspørselen. Skaunnytt besøkte songlaget under en av øvingene i Buvik skole, og fikk snakke litt med noen av kordeltakerne.

Se video lenger ned i artikkelen.

Buvik Songlag under øving i Buvik skole.

Repertoaret består av kjente og kjære julesanger, samt litt mer moderne og stemningsfulle sanger, og Heidi Betten forteller at hun har stor tro på at de skal klare å formidle en skikkelig julestemning til publikum.

– Vi har utrolig flinke folke med oss i koret, og med fantastiske Håkon Grotnes som dirigent så må jo dette bli bra, sier hun med et stort smil.

(f.v) Marita Tinmannsvik, Heidi Betten og Lasse Næss Leistad i Buvik Songlag.

Rekruttering
Leder for Buvik Songlag, Lasse Næss Leistad forteller at adventskonserten er i ferd med å etablere seg som en tradisjon i kommunen, og er noe som koret virkelig ser fram til. Også i år har det vært mulighet for alle over 16 år å til kunne bli med som julesangere, uten å forplikte seg til å bli med videre i koret etter adventskonserten.

– Adventskonserten er et prosjekt som er både ment til å skape en magisk julestemning i kommunen nå før jul, og som et ledd i rekrutteringen av nye medlemmer, forteller Leistad.

Marita Tinmanssvik forteller at det kommer folk i fra flere andre kommuner i nærområdet, for å synge jula inn.

– Det er blant annet folk både i fra Trondheim, Melhus og Orkanger som kun er med nå rett før jul, og det synes vi er kjempekoselig sier hun. De er virkelig med på å forsterke koret, og fører til at vi får enda mer trøkk under adventskonsertene.

Video:

– I tillegg har dette også medført at vi har fått en liten økning på antall kormedlemmer som er med også resten av året, forteller Leistad.

Han håper at så mange som mulig kommer på konsertene, og håper samtidig at noen kanskje til og med selv får lyst til å bli med å synge i koret etterpå.

– Vi har stadig plass til flere, og husk at det å være med i kor er også veldig givende sosialt, i tillegg til det rent sangmessige, understreker han.

Adventskonsertene holdes i Buvik kirke, fredag 29. november klokka 18.30 og 21.00

Annonse
Annonse