Sommerles i gang

Barne- og ungdomsbibliotekar ved Skaun folkebibliotek; Ann Helen Bergsland Mørk,  besøker nå de nærmeste dagene alle skolene i Skaun for å presentere Sommerles, som er bibliotekenes lesekampanje for barneskoleelever i sommerferien. Kampanjen varer fra 1. juni til 31. august.

-Sommerles er beregnet for barn fra 1. til 7. klasse, men både de som skal starte i 1. klasse og de som skal over i 8. klasse kan delta, forteller Ann Helen.

Børsa skole først ut
Fredag besøker jeg Buvika, Viggja på mandag og Jåren fredag.

– Jeg opplever veldig positiv respons på skolebesøkene, både fra elevene og lærerne. Det er mange som rekker opp hånden når jeg spør om de skal delta på Sommerles i år, og det er jeg veldig glad for, sier hun.

På mine skolebesøk leser jeg en bok, forteller om Sommerles-kampanjen og hva som skal skje, og tar en gjennomgang på nettsiden sommerles.no. Her ligger det mye info om både bøker og hva som må gjøres for å sanke poeng.

Sommerles er lagt opp som en litt uformell konkurranse, der man underveis kan sanke ulike premier som hentes på biblioteket.

– Det gjør det litt ekstra spennende, smiler hun. Og avslører at det uansett er veldig lurt å besøke biblioteket på rådhuset, for der finnes det også en hemmelig kode som gir ekstra poeng, i tillegg har vi jo et stort utvalg av bøker som kan lånes!

Populært å delta
Noen av tilbakemeldingene vi får er at denne kampanjen bidrar til å vedlikeholde leseferdighetene og lysten til å lese i sommerferien.

– Både foreldre og lærere har fortalt at barna på denne måten klarer å opprettholde lesehastigheten. Og at konseptet oppfattes både morsomt, spennende og lærerikt betyr veldig mye, sier Ann Helen. Bibliotek over hele landet er med på sommerles.

Lesehastighet er viktig for å ha god flyt på lesingen. Som igjen resulterer i bedre læring hevder mange. – Min oppfordring til alle foreldre er å bruke tid på å få barna til å lese. Kom gjerne og snakk med oss hvis du ønsker noen tips til bøker som kan bidra til å skape leselyst, sier hun.

Kampanjen avsluttes 31. august, og 7. september blir det Sommerles-fest. -Da blir alle invitert til å komme på biblioteket. Vi får besøk av forfatter Adele Duus,  og vi vil ha noen overraskelser og ekstra fine premier på lur.

Har du spørsmål om Sommerles, er det bare å ta kontakt med oss, avslutter Ann Helen.

Om sommerles
I år får deltakerne dessuten eksklusiv tilgang til en spesialskrevet Sommerles-fortelling av forfatter Mari Moen Holsve. Deltakerne samler XP (poeng) ved å løse oppgaver, stikke innom det lokale biblioteket for å hente kodeord, og fremfor alt, lese og registrere så mange bøker de bare orker i løpet av sommerferien!  Deltakerne vinner digitale troféer i tillegg til små premier de henter på biblioteket. Det er mange forskjellige premier å velge mellom, og deltakerne får beskjed når de har samlet nok XP til å hente en premie.

Mer info på : sommerles.no

Annonse