Spennende med kunstutstilling på nytt sted

Skaun kunstforening var i full sving med å montere opp utstillingen i Viggjarheim da SkaunNytt var på besøk.

Helga 10. og 11. november holder Skaun kunstforening utstilling i Viggjarheim forsamlingshus. Det er totalt 15 utstillere som bidrar til kunstutstillingen, og det er første gang dette holdes på Viggja.

Kunstforeningen har nylig inngått en avtale med Viggja velforening om å teste ut Viggjarheim som et mulig permanent utstillingssted, etter at de tidligere har hatt faste utstillinger i Børsa bedehus.

Leder for Skaun Kunstforening, Sissel Roer Hagen sier til SkaunNytt at hun og medlemmene synes det er spennende å komme på en ny plass, og forteller samtidig at kunstforeningen har blitt  tatt veldig godt i mot av styret i Viggja vel.

– Vi har møtt åpne armer, og god hjelp med tilrettelegging fra velforeningen, noe som vi er veldig takknemlige for, forteller hun.

Roer Hagen sier samtidig at de håper endring av utstillingssted kan føre til at også nye publikummere kommer og ser på utstillingene.

– Vi ønsker både tidligere og nye besøkende hjertelig velkommen, sier hun.

To helger på rad
Utstillingen åpner lørdag 10. november og vil være åpen lørdag og søndag, to helger på rad, mellom kl. 11 og 16. Kunstforeningens medlemmer jobber innenfor et vidt spekter av teknikker; bl.a. olje/akryl, akvarell, foto, papirskulpturer, keramikk, metall og smykker, så det blir mye interessant man kan se på.

Gjestutstillere
Årets gjestutstillere på Viggja er kunstnerparet Knut Eerik Halvorsen og Magnhild Rølvåg fra Buvika.

Knut Eerik Halvorsen og Magnhild Rølvåg.

Knut Eerik er høyt utdannet grafiker som eksperimenterer mye med både teknikk og fargetoner. Han har deltatt på en rekke utstillinger, både kollektive- og separatutstillinger rundt om i Norge i tillegg til flere andre land. Hans utsmykninger pryder både Skaunhallen og kantina på Skaun rådhus i tillegg til flere offentlige bygg omkring i landet. Denne våren hadde han en stor utstilling på Stiklestad Nasjonale Kunstsenter.

Knut Eerik Halvorsen i ferd med å henge opp bildeutstillingen på Viggjarheim.

Håndlaget
Magnhild er utdannet gullsmed, men driver sitt eget sølvverksted i Hammerdalen i Buvika. Alle smykkene har hennes gjenkjennelige design og er håndlaget uten noen form for «masseproduksjon». I høst ble hun antatt ved Norske kunsthåndverkeres Årsutstilling med to arbeider. Magnhild vil selv være til stede under utstillingen.

Sølvsmykker av Magnhild Rølvåg (Foto:Thor Nielsen)

Åpen kafé
– Under utstillingen holder Viggja vel åpen kafé, så her blir det god mulighet til både en kunstopplevelse og sosial prat, sier Roer Hagen. Vi har sørget for å merke opp veien til Viggjarheim tydelig, slik at det skal bli så enkelt som mulig å finne fram, avslutter hun.

Klikk her for veibeskrivelse/kart til Viggjarheim

Viggjarheim forsamlingshus