Spennende repertoar i Børsa kirke

Koret Våren, Viggja, på øving i Børsa kirke.

Koret Våren, Viggja, på øving i Børsa kirke.

På søndag blir det en litt annerledes høstkonsert fra Koret Våren, Viggja, med Negro Spirituals på menyen.

Koret Våren, Viggja, arrangerer i år en høstkonsert som de har kalt «Autumn Spirituals», hvor de fleste sangene som framføres er Negro Spirituals.

SkaunNytt tok en tur innom øving i Børsa kirke, og korleder Jonny Karlsen forteller at sangene begynner å sitte som de skal fram i mot konserten på søndag.

– Jeg føler absolutt at vi begynner å bli trygge på sangmaterialet nå, sier Karlsen.

Gode tilbakemeldinger
Berit Syrstad i PR-komiteen, forteller at koret de siste årene har gjennomført en rekke konserter med forskjellig tema og innhold, og at det siste halvåret har de jobbet særlig med Negro Spirituals.

– Dette er en morsom, men noe krevende sjanger å synge, sier Syrstad. Vi framførte et par av sangene på sangerstevne i juni, og fikk tildels svært gode tilbakemeldinger fra dommerne. Koret er i skikkelig god form, og musikalsk leder Bjørn Vevang synes det låter riktig så bra!

Høy kvalitet
Også i år har de invitert med seg gjesteartister, som koret vet holder en høy musikalsk kvalitet.

– Vi har invitert Anne Karin Støren på sang, forteller Syrstad. Hun er kjent fra den etter hvert så omtalte vokalgruppa Viggja Voices. Så har vi med Kristian Raanes på gitar og sang. Han er godt kjent i musikkmiljøet i Orkdal. I tillegg er Solfrid Stav med oss på konsert for tredje gang. Hun bor i Buvika, og er et stort sangtalent.

Kim Ulriksen er også med på perkusjon, mens Bjørn Vevang trakterer pianoet og er musikalsk leder.

Flott stemning
– Vi håper at folk setter pris på litt korsang i høstmørket, og vi lover en flott stemning i kirka den kvelden, avslutter Syrstad.

TID: Søndag 22.oktober klokka 19.00.
STED: Børsa kirke
(klikk her for kart)

Klikk her for å besøke Koret Våren, Viggja på facebook
Klikk her for Koret Våren sin webside