Spennende samarbeid med «julestemning garanti»

Skaun Storband, Viggja Voices, Saima og Roy Paulsen skal opptre sammen i Rossvollhalen. Bildet er fra da Saima opptrådte under Hilmar festivalen i Skaun 2018. (Arkivfoto)

Lørdag 7. desember er det nok en gang duket for et spennende samarbeid mellom Skaun Storband og vokalgruppa Viggja Voices. Denne gangen ønsker de å skape skikkelig julestemning med både stemningsfulle storbandklassikere og magiske a capella-låter.

Sist gang Skaun storband og Viggja Voices samarbeidet, var med «Sacred Consert» av Duke Ellington i 2017. Anne Karin Støren i Viggja Voices, forteller at dette samarbeidet absolutt gav mersmak, og at de nå gleder seg stort til å få få opptre i en litt annen type sjanger, sammen med storbandet.

– Det er ganske mektig for oss som ei lita vokalgruppe, å få stå med et helt storband i ryggen, sier Støren. Dette blir spennende, og vi har stor tro på at vi skal klare å skape en skikkelig god førjulsstemning for publikum.

Nye tilskudd
Viggja Voices består i dag av Arne Martin Aurlien, Anne Karin Støren, Audun Støren, Anne Nor, Knut Erik Ree, og Gunnhild Breirem. De to siste er nye tilskudd til gruppa, hvor Ree har erstattet Jarle Nor, og Breirem tar over etter Charlotte Stav som har sin siste konsert med  Viggja Voices nå på lørdag.

Viggja Voices under øving (Foto: Privat)

– Det er alltid litt vemodig når kjære bandmedlemmer slutter, men rent musikalsk har vi heldigvis fått tak i veldig kompetente, og dyktige sangere til å erstatte dem, sier Støren.

Viggja Voices har i det siste vært involvert i flere ulike prosjekter, og har blant annet opptrådt med Frode Fjellheim og Tuva Syvertsen, med turneen «Frå Fjell», samt med Valkyrien Allstars under åpningen av vinterkulturuka i Skaun 2019.

Suksess
Også Skaun Storband har hatt flere spennende prosjekter i det siste, blant annet et samarbeid med Terje Tysland tidligere i år.

– Samarbeidet med Tysland ble en kjempesuksess, forteller Kjell Dagfinn Øiaas i Skaun Storband. Konserten foregikk i Olavshallen, vi trakk fullt hus, og det var stor stemning.

Terje Tysland skal forørig opptre sammen med storbandet igjen om ikke så lenge under vinterkulturuka neste år.

– Vi har allerede planlagt en egen opptreden i Skaunhallen nå i januar, hvor det blir kun Tysland (som synger solo) og storbandet. Det tror vi blir knallbra, sier Øiaas.

Kjell Dagfinn Øiaas og Terje Tysland. (Arkivfoto)

Unik dimensjon
– Men nå ser vi virkelig fram til å samarbeide med Viggja Voices igjen, understreker Øiaas. Ellington konsertene var en fantastisk opplevelse for oss, og vi gir hverandre en egen, og unik dimensjon i låtene, når storband og vokalgruppe forenes på denne måten.

Magisk musikk
Solister for Skaun Storband under året julekonsert er nok en gang Roy Paulsen og Saima. Sistnevnte kommer ens ærend fra Oslo for å delta på konserten.

– Både Paulsen og Saima er kjent for mange, og de har begge unike «storbandstemmer» som kler bandet utrolig godt, sier Øiaas. Med de to kraftpakkene, og Viggja Voices på laget, blir det rom for mye magisk musikk, lover han.

Roy Paulsen og Saima under Hilmar konserten i Skaun 2018. (Arkivfoto)

God julestemning
Sist gang Saima opptrådte med Skaun Storband, var under Hilmar konserten i 2018, og nedenfor kan du se et lite videoklipp fra da hun framførte sangen «Is This Any Way To Fall In Love».

Video:

– Det blir jo litt annen type musikk hun skal framføre denne gangen, men selvfølgelig med den samme fantastiske stemmen, sier Øiaas og ler.

Saima skal blant annet framføre en Whitney Houston låt, og «I’ll Be Home for Christmas», men i en litt annen versjon enn den tradisjonelle.

– Det blir nok litt mer latinske rytmer over det denne gangen, men det blir absolutt veldig god julestemning ut av det også, sier han.

Fantastisk julekonsert
Konserten foregår i Rossvoll Flerbrukshall, lørdag 7. desember, og dørene åpnes klokka 18.00.

– Vi håper så mange som mulig finner veien til Børsa nå på lørdag, og ønsker alle hjertelig velkommen til det vi er overbevist om skal bli en fantastisk julekonsert, avslutter Øiaas.

Annonse