Stemningsfullt og vakkert

Viggja Voices og Vadested i Buvik kirke

Viggja Voices og Vadested med vellykket samarbeid i Buvik kirke

Viggja Voices + Vadested = Sant!

Det ble et vellykket samarbeid mellom de to sanggruppene som holdt konsert i Buvik kirke på lørdag.

Publikum fikk oppleve en lun og harmonisk sommerkonsert der både folkemusikk og salmesang ble presentert på forfriskende og melodiøst vis, hvor man bare kunne lukke øynene å la seg henføre i sang og toner.

Stor musikkglede
Det ble fremført 16 sanger på konserten, og de i underkant av femti sjelene som hadde hadde valgt konsert framfor Roseborgkamp eller utekos i sola, fikk oppleve musikk på høyt nivå, kombinert med stor musikkglede og kunnskap om musikken som ble framført.

Trioen Vadested og vokalgruppa Viggja Voices opptrådte tildels alene og tildels med hverandre. Odd Halvor Moen i Vadested, fortalte blant annet litt om historien til øya Iona og hvordan salmemusikk og folkemusikk fra øya ble til den musikken som man fikk høre på konserten.

Voices-Vadested-bilder68

Trioen Vadested – (f.v) Knut Størdal, Siri Nordli Leirvik og Odd Halvor Moen

Ikke spilt sammen tidligere
Viggja Voices og Vadested har ikke spilt sammen tidligere, og de hadde kun øvd litt over en time sammen på forhånd. Anne Karin og Audun Støren i Viggja Voices forteller til SkaunNytt at de hadde gjort mye planlegging sammen med Vadested i forkant, men at de hadde ganske kort tid på seg til å bli kjent med hverandre rent musikalsk og til å «finne tonen».

Voices-Vadested-bilder11

Viggja Voices og Vadested fant tonen med hverandre

Kjempeartig å samarbeide
– Det var kjempeartig å samarbeide med Vadested, forteller Anne Karin. Vi er veldig fornøyd med konserten på lørdag, og vi hadde også en utrolig fin konsert sammen med Vadested i Vår Frue Kirke på søndag. Det er både spennende og interessant for Viggja Voices å kunne kombinere ulike former for samarbeid med andre artister og grupper, samtidig som vi også ønsker å gi publikum gode musikkopplevelser som enkeltstående vokalgruppe.

Voices-Vadested-bilder51

Viggja Voices – (f.v) Audun Støren, Charlotte Stav, Arne Martin Aurlien, Anne Karin Støren, Jarle Nor, og Anne Nor

Første gang med annen gruppe
Har dere samarbeidet med andre artister på tilsvarende måte før?

– Vi har opptrådt sammen med Viggja musikkorps og Buvik musikkorps, i november i fjor. Da var det korpsene som var arrangør, og vi var gjester. Men dette er første gang vi opptrer sammen med en annen gruppe på den måten som vi gjorde nå, forteller Anne Karin.

Allerede planlagt å samarbeide med flere
Frister det til gjentakelse å skulle opptre med andre artister eller grupper?

– Ja, det gjør det absolutt, sier Audun og Anne Karin. Dersom det byr seg muligheter til det, så er vi veldig åpne for å vurdere ulike måter man kan kombinere musikken til Viggja Voices sammen med andre artister på. Nå har vi jo for eksempel allerede planlagt å opptre sammen med Jørgen Gustad og Hallgeir Måseide på åpningen av Kristin på Husaby den 24. juni, og der vil også salmekjenner Helge Gudmundsen være med for å binde det hele sammen.

Voices-Vadested-bilder38

De som kom fikk oppleve en vakker konsert i Buvik kirke

Om Vadested:
Vadested består av musikerne Odd Halvor Moen, Knut Størdal og Siri Nordli Leirvik. Trioen har turnert land og strand rundt med sanger fra Iona i Skottland, og har også gitt ut en CD som er solgt i over 5000 eksemplarer med dette repertoaret.
Om Viggja Voices:
Viggja Voices består av musikerne Anne Nor, Arne Martin Aurlien, Audun Støren, Jarle Nor, Charlotte Stav og Anne Karin Støren. Sangerne kommer i fra Skaun og Trondheim, og har eksistert siden februar 2015. De har allerede gjort seg bemerket både lokalt og på landsbasis. I oktober 2015 vant de vokalgruppeklassen i NM for kor og fikk gode tilbakemeldinger fra fagjuryen.
Annonse
Annonse