Tidlig krøkes den som god krok skal bli

Det er ingen tvil om at disse barna trives med å være ute en onsdagskveld. Selv om det snør, er litt kaldt, så er motivasjonen på topp.

I overkant av 30 barn i alderen 7-14 år deltar på jakt- og fiskeskolen som Skaun Jeger- og Fiskeforening arrangerer.

Barn fra hele kommunen
Kurset er fullt. Totalt er det ti kvelder der barna får opplæring i friluftsliv.

– Dette er et bredt tilbud, der hovedmålet er å få barn og unge til å trives med å være ute i den flotte naturen og benytte alle de tilbudene som finnes i Skaun for å ha et aktivt friluftsliv, forteller Sturla Haugum som er kasserer i foreningen.

Jakt- og fiskeskolen
I løpet av de ti samlingene i løpet av året vil barna ha fått en bred innføring både i teoretisk og praktisk friluftsliv.

– Det er ikke bare snakk om tradisjonell jakt og fiske, sier Sturla. Og ramser opp en rekke ting de skal innom; – miniatyrskyting, naturlære, lære om dyr og fugler vi har i Skaun, isfiske, slakting av rådyr, flåing av rev.

Lære å pakke sekk og tenne bål
På denne kvelden har de hatt en gjennomgang av innholdet i sekken. I tillegg er tenning av bål noe av det som er målet med kvelden.

– Vi har noen mål hver kveld, men det er samtidig veldig viktig at dette er en moro opplevelse, sier Sturla. Og når bålene står i fyr, svartkjelene koker vann, så blir prikken over i-en å grille pølse og drikke kakao.

Skaun Jeger- og Fiskeforening har totalt 310 medlemmer.

– For oss er det viktig å kunne tilby aktiviteter til de yngste også, sier Sturla. SKJF tror jeg er en av de største frivillige organisasjonene i Skaun utenom ballidrettene, avslutter han.

Dugnadsånden lever i hvertfall godt i denne organisasjonen. I kveld er de tre-fire som tar sin del av ansvaret for at dette kan gjennomføres.

– Vi er en gjeng på 3-4 stk på hver samling, sier Sturla. Selv er han kasserer og har sittet mange år i styret.

Stor honnør til både arrangør og deltakere. – Aktive barn og unge må vel være et godt tegn i en kommune som har slagordet – attraktiv og aktiv.

Hjemmesiden er www.skaunjff.no

Bilder: