Ung skauning vant gull

Karl Petter i den siste bakken før deltakerne kommer inn mot skyting. (FOTO: Tom-Vegard Feltstykket, Norsk Skyttertidende.)

Karl Petter Antonsen fra Skaun vant gull under Norgesmesterskapet i skogsløp med skyting, sprint, i Bardu i helga. Den snart 13 år gamle nybakte norgesmesteren representerte Skaun skytterlag i NM, som avholdes i regi av Det Frivillige Skyttervesen.

I NM skogsløp med skyting, sprint, løper deltakerne en kilometer i skogsløype før de skyter seks skudd med finkaliber mot en pappskive på 100 meters avstand. Kun treff med verdi ni og ti i skiva regnes som treff. Hver bom gir strafferunde på 100 meter. Deretter løper man en runde til i skogsløypa, skyter seks nye skudd, gjennomfører eventuelle nye strafferunder og løper til mål.

Ordfører Toralf Heimdal i Bardu overrekker NM-gullmedaljen til Karl Petter Antonsen fra Skaun skytterlag. (FOTO: Svein H. Antonsen)

Idrettsutøveren driver ellers med skiskyting for Skaun IL. Erfaringen fra skiskyting, og å beherske å skyte på blink med høy puls, ble avgjørende. Årets skogsløpløype ble betegnet som «veldig tøff», med en «skikkelig syrebakke» like før løperne kom inn til skyting, og løypa viste seg å gi store utslag.  Med bare en strafferunde løp den unge skauningen inn på tiden 14.02 og vant NM-gull på øvelsen med solid margin på de øvrige medaljevinnerne i rekruttklassen.