Valkyrien Allstars og Viggja Voices i Rossvoll Flerbrukshall på lørdag

Valkyrien Allstars (Foto: Chell Hill)

Lørdag går det offisielle startskuddet for Vinterkulturuka 2019 i Skaun. Det blir ei uke med mange aktiviteter for store og små, og som vanlig innledes den med en spennende konsert. I år er det gruppa Valkyrien Allstars sammen med Viggja Voices som byr på en kulturopplevelse i Rossvoll flerbrukshall.

Av Gunnar Reitan

Valkyrien Allstars er det sikkert en del som kjenner til i fra før, mens kanskje enda flere kjenner til vokalist Tuva Syvertsen fra da hun var med i Stjernekamp på NRK i 2012. Den gangen gikk hun til finalen, og ble nummer to. Bandet har et helt eget uttrykk, med utspring fra bl.a. folkemusikk/tradisjonsmusikk og rock.

Nedenfor kan du høre Tuva og Valkyrien Allstars fremføre «Grøfter» (NRK 2014)

Gav mersmak
Viggja Voices er ei vokalgruppe med en forkjærlighet for folketoner, men som har vært borti mange ulike musikksjangere siden opprettelsen i 2015.

I fjor høst innledet Viggja Voices et samarbeid med Tuva Syvertsen og Frode Fjellheim, og holdt to konserter under navnet «Frå fjell», i Orkanger og på Stjørdal. I følge Anne Karin Støren i Viggja Voices, var dette et samarbeid som gav mersmak, og som nå fører til at vi kan oppleve dem på nytt her i Skaun.

Nedenfor kan høre Viggja Voices og Frode Fjellheim fremføre «NJOKTJE» (Melhus kirke 2017)

Lokalmat og gamle tradisjoner
Kvelden blir ledet av konferansier Jon Fredrik Skauge. Han er gründer av bedriften «Reinhekla» og driver Fannremsgården. Han har gjort seg bemerket for sin kunnskap om lokalmat og gamle tradisjoner. Han er invitert til Skaun for å snakke om folkekultur, vertskap og kvalitetsbevissthet. Hvordan ser egentlig Skaun ut når du ser oss utenfra? Det kan kanskje Jon Fredrik gi oss svaret på.

Underveis vil det også bli utdelt Skaun kommunes kulturpris, kulturstipend og frivilligpris.

Billetter til arrangementet kan kjøpes på hoopla.no eller i døra.

Allerede i gang
Selv om den offisielle åpningen først er på lørdag, startet Vinterkulturuka allerede med en konsert med Tore Halvorsen (tidligere vokalist i Ole Ivars) på Rossvollheimen nå på torsdag. Fredag kveld var det også eget ungdoms-arrangement i Klubb1 med smykkeverksted ved Magnhild Rølvåg.

Menneske til mennesket
Det er mye som er verdt å få med seg gjennom kulturuka, og det kan sies mye godt om dem alle. For undertegnede er det foruten åpningskonserten, kanskje likevel særlig kåseriet «Menneske og mennesket» med Ole Magnar Morken og Eggkleiva mannskor som utmerker seg spesielt. Det trakk fullt hus under Kristin på Husaby dagene i sommer, og forestillingen ble svært godt mottatt. Fikk du det ikke med deg, eller ønsker å få et fint gjenhør, bør du ta turen til Børsa kirke fredag 1. februar klokka 20.00. 

Klikk her for å lese hva SkaunNytt skrev om «Menneske til mennesket» i fjor.

To ganger Morken
Som om det ikke er nok å få oppleve Morkens fantastiske kåseri på fredag, holder også Morken enda et kjempeflott kåseri påfølgende lørdag! Da er det hoppsportens historie i Skaun som står i sentrum, med tittelen: «Fra Småbakka te Marikollen». Samtidig får du også se hoppskulpturer laget av Steinar Garberg, og fotografier av Trond Are Berge.

Garberg er en meget hoppinteressert lokal kunstner, som bor i Børsa, og han og Morken tok initiativet til arrangementet, som ble satt opp første gang under Vinterkulturuka i fjor, på Snefugl gård.

Arrangementet foregår denne gang på Ramsjøbu, lørdag 2. februar klokka 19.00, og etterpå blir det fest og dans med musikk av duoen «Bjørgum og Venn».

Klikk her for å lese hva SkaunNytt skrev om «Fra Småbakka te Marikollen» i fjor.

Kreative ungdommer
Vi har mange talentfulle og kreative ungdommer i Skaun, og det gjenspeiler seg i at vi har en ganske fyldig deltakerliste på årets UKM. Dette er en forestilling som alle bør få med seg, og i følge UKM-komiteen er det enda muligheter for ungdom å melde seg på, med sceneinnslag og utstillinger. Dette kan du lese mer om her: Fortsatt mulig å bli med på UKM!

UKM arrangementet foregår i Skaunhallen, lørdag 2. februar, klokka 16.00 17.00 (står feil i programmet).

Mye spennende
I tillegg til det som er nevnt ovenfor, er det mye annet spennende som foregår i Skaun gjennom Vinterkulturuka. Til sammen viser dette noe av den store bredden som finnes i kulturkommunen Skaun! :-))

Klikk her for å lese hele programmet for Vinterkulturuka 2019

Besøk også Vinterkulturuka på Facebook for mer informasjon om de ulike arrangementene.

Annonse
Annonse