– Viggja har en rik historie som mange burde få vite mer om

Arbeidsgruppa bak invitasjonen: (f.v) Arne Viggaklev, Oddrun Husby, Hilde-Lill Vaslag, Ellinor Bustad og Sigurd Viggaklev.

Torsdag 14.mars kan du bli med på en spennende reise tilbake til middelalderen og vikingtida på Viggja. Da kommer nemlig tre eksperter fra NTNU til Viggjarheim for å fortelle om arkeologiske funn og begivenheter som har funnet sted på Viggja for mange hundre år siden.

Foredragsholderne som kommer til Viggjarheim er:

  • Arkeolog Birgit Maixner, med tema: «Viggja – stormannsgård og ankringsplass i vikingtiden»
  • Historiker Merete Røskaft, med tema: «Sigurd og Øystein – om makt og posisjoner i middelalderens Trøndelag»
  • Forsker og spesialist på bygningsarkeologi Øystein Ekroll, med tema: «Ruinen under Viggjakyrkja, kva var det?»

Rik historie
Det er Viggja velforening som står bak arrangementet, med en egen arbeidsgruppe bestående av: Arne Viggaklev, Oddrun Husby, Hilde-Lill Vaslag, Ellinor Bustad og Sigurd Viggaklev. De gleder seg alle til å få vite mer om bygda de bor i, og om Viggjas plass i historien.

– Viggja har en rik historie som mange burde få vite mer om, sier Arne Viggaklev. Vi vet jo allerede at Viggja er nevnt i Snorresagaen, og at Viggja også har en liten plass i det større bildet når man tenker på det som skjedde i Norge og Norden, i og rundt vikingtida.

Ikke nok med en kveld
Oddrun Husby forteller at arbeidsgruppa også planlegger flere arrangement som tar for seg Viggja-historien framover.

– Vi vet ennå ikke når eller hvor ofte, men det er mye spennende historie å ta tak i på Viggja, og vi rekker selvfølgelig ikke innom alt på én enkelt kveld, sier Husby. Derfor er det naturlig å se om vi kanskje skal få til å ha flere slike arrangement framover.

Arrangementet holdes på Viggjarheim forsamlingshus, torsdag 14. mars klokka 19.00.

– Det vil bli kaffe og kake på inngangsbilletten, forteller Husby, og det vil også bli et kulturelt innslag, samt mulighet for å prate litt sammen i løpet av kvelden.

Unik mulighet
Arne Viggaklev sier til SkaunNytt at alle som er interessert i Skaun-historie, eller generelt er opptatt av middelalder- og vikinghistorie, bør ta turen til Viggjarheim på torsdag.

– Dette er en unik mulighet for alle skauninger og historieinteresserte, understreker Viggaklev.

Klikk her for arrangementsiden på Facebook.


Bilde fra arrangement-plakaten.

Annonse