Viggja Voices med gjester «tjuvstarter» Vinterkulturuka 2020

Viggja Voices med gjester «tjuvstarter» Vinterkulturuka 2020 allerede på fredag. Med seg har de Henning Sommerro, Sturla Eide, Bjørn Alterhaug og Eirik Rottem Eide.

Konserten er fredag 24. januar kl. 19:30 i Øystensalen, Bautaen kulturhus.

Viggja Voices sammen med Henning Sommerro, Sturla Eide og Bjørn Alterhaug, lover  en masse forfriskende musikk i det som blir deres første fremføring i Øystensalen på Bautaen kulturhus.

-Vokalgruppa hadde riktignok en konsert med Sommerro og Eide i Rennebu i fjor vår, og det er dette konseptet de nå spiller videre på. Noe av repertoaret derfra blir med videre, men de har også gjort en del endringer i programmet for å tilpasse det bedre til den nye arenaen, forteller Anne Karin Støren.

I forbindelse med konserten blir det forøvrig en markering av at Sparebank1 SMN har donert midler til et nytt konsertpiano til Bautaen kulturhus. Pianoet vil altså bli offisielt innvia av selveste Henning Sommerro, som godt kan tenkes å finne på noen sprell knytta til det.
-Med to så stødige musikere som Henning og Sturla ved vår side, tror vi det ligger an til en veldig fin kveld med masse variert og vakker musikk, sier Anne Karin. Henning har som kjent et enormt kartotek av musikalske perler han kan plukke fra, hvorav mye musikk er skrevet for kor. I denne sammenheng har vi gjort en del tilpasninger av noen av kor-arrangementene, slik at de passer enda bedre til vokalgruppa.
Sturla har også skrevet noe vokalmusikk, sterkt inspirert av feleuniverset. Blant annet skal de framføre en helt ny versjon av hans populære Dimmisjonspols, som for øvrig er tittelsporet på hans nye plate som kom ut i høst.

I tillegg til Henning og Sturla har vi denne gangen med oss Bjørn Alterhaug på kontrabass og Eirik Rottem Eide på perkusjon. Alterhaug er antakelig kjent for mange, som mangeårig jazzmusiker og komponist. Han er professor emeritus ved NTNU, har traktert bassen i over 60 år, og har spilt med utallige av jazzens legender. Eirik befinner seg på motsatt side av spekteret; en ung og lovende perkusjonist som virker å ta det meste på strak arm.

-Vi tror sammensetninga av musikere blir veldig dynamisk og spennende, sier Anne Karin.

Viggja Voices består nå av Arne Martin Aurlien, Audun Støren, Knut Erik Ree, Gunnhild Breirem, Anne Nor og Anne Karin Støren.

-Vokalgruppa har vært nødt til å erstatte to medlemmer det siste året, og det har selvsagt vært en krevende prosess for ei så lita gruppe. Nå begynner vi imidlertid å falle til ro igjen, og prosessen har egentlig bragt med seg mye positivt også. Ei ny sammensetning vil alltid skape nye muligheter. På konserten i Bautaen vil nok publikum merke at de to nye medlemmene våre, Gunnhild og Knut Erik, allerede har funnet sin plass i gruppa, forteller Anne Karin.

Annonse