Klar for dansegalla

Bilde fra en tidligere dansegalla i Skaunhallen. (Foto: Steinar Svorkland)

Bilde fra en tidligere dansegalla i Skaunhallen. (Foto: Steinar Svorkland)

Også i år inviterer Gofot’n til dansegalla i Skaunhallen, og årets galla byr på det kjente Dænsebændet og Contiki.

Dænsebændet har vært over 40 år på veien og er kjent for de fleste danseglade og de som liker danseband. Duoen Contiki har utspring i dansebandet Furulunds, som var ett av Norges mest brukte band i sin tid.

Tidligere leder i Gofot’n, Steinar Svorkland, forteller til SkaunNytt at Dansegallaen er en fest av det gode gamle tradisjonelle slaget.

– Det er ikke så mange som spiller opp til tradisjonell dans lenger, slik som vi gjør det. Vi har til og med vunnet pris for vår måte å arrangere dansegalla på, forteller Svorkland. Det kommer folk i fra mange plasser, blant annet i fra Trondheimsområdet, fordi det arrangeres ikke så mange slike fester i byen.

Ingen rølpefest
Han påpeker at gallaen ikke er en rølpefest, men at dette er en fest hvor man gjerne pynter seg og koser seg med dans og god musikk, med litt drikke attåt.

– Hvem er det som bruker å komme?

– De første årene var det mest medlemmer i Gofot’n som benyttet seg av tilbudet, men etter hvert fikk andre klubber, og folk ellers, øynene også opp for aktiviteten til klubben, og det er åpent for alle som vil være med.

Dørene åpnes klokka 19.00 og man får kjøpt billetter på Coop Marked Skaun, Best Børsa, YX Buvika og Esso Melhus. Salget avsluttes lørdag 21.oktober klokka 14.00. I tillegg er det mulig å bestille billetter gjennom Ticketmaster.

– Er det ledige billetter igjen når vi åpner, selger vi disse ved inngangen, sier Svorkland.

Han forteller at klubben har veldig gode erfaringer med både Dænsebændet og Contiki.

– Dette blir veldig bra! De er utrolig dyktige. Vi gleder oss til nok en dansefest i Skaunhallen, og håper at mange finner veien til Buvika på lørdag, sier Svorkland.

Gofot’n
Gofot’n danseklubb så dagens lys 15. august i 2001. Klubben har mellom seksti og sytti aktive medlemmer, og dagens styre består av: Anne Marie Liaklev, Roar Valseth, Kari Skogstad, Unni Alsos Aasen, Anne Karin Bjerken og Christian Bjerken.

Manglet et tilbud
– Klubben ble stiftet av flere danseglade som følte at det manglet et tilbud innen sjangeren swing, forteller Svorkland. Flere av oss var ivrige i dansen og ved gitte anledninger satte vi opp buss til forskjellige arrangementer rundt oss.

– På stiftelsesmøtet for Gofot’n  den 15.august 2001, tegnet ca tretti stykker seg på en medlemsliste, og Erik Forfod fra NRK P1 «På Dansefot» spillte til dans den første kvelden. Etter det begynte vi å hyre inn kjente norske danseband og samfunnshuset ble raskt fylt opp. Foruten dansefestene ble det etter hvert flere sosiale bussturer, og det største arrangementet som skulle vise seg å være det mest populære, var Dansefestivalen på Sel.

Venteliste
– Det første året kjørte vi minibuss men etter hvert ble det stor buss og fulle hus på Dovreskogen Gjestegård. Folk sto faktisk på venteliste for å være med. På det meste var vi oppunder seksti personer som var med på overnatting, turer på fjellet og en tur til Otta på dagen hvor damene sørget for butikkbesøk, mens karene pleide Pillarguri, eller gikk på pub eller restaurant. Det var veldig sosialt.

Gofot’n på tur i 2008. Bildet tatt ved Dovreskogen. (Foto: Privat)

Gofot’n på tur i 2008. Bildet tatt ved Dovreskogen. (Foto: Privat)

Dansegalla
– Inn i det tredje året ble lysten til å arrangere dansegalla fremmet og ett samarbeid med Jhohans ble en realitet og mange av Norges og Sveriges fremste danseorkester ble booket, slik som Ole Ivars, Dænsebændet, Anne Nørdsti, Ingemars, Sakarina, Lasse Stefanz, Jannez, Kindberghs, Streaplers med flere. På det meste var det oppunder 1200 mann og vi måtte stenge dørene.

Ole Ivars har vært innom Skaunhallen på dansegalla (Foto: Steinar Svorkland)

Ole Ivars har vært innom Skaunhallen på dansegalla (Foto: Steinar Svorkland)

Gullskoen
– I 2007 ble klubben nominert til «Gullskoen, årets arrangør» av dansebladet De Danseglade sammen med fire andre arrangører fra resten av Norge. Utdelingen skulle skje på en dansegalla i Askim, og selvfølgelig satte vi opp buss og bodde ei helg på et ungdomsherberge. Gofot’n trakk det lengste strået og ble kåret til årets arrangør for nettopp den måten vi arrangerer dansegalla på, og vi velger å tro at Gofot’n satte standarden med denne prisen.

– Året etter ble lederen i klubben tildelt «Gullskoen, dansefolkets pris», forteller Svorkland. Dette i sum førte nok til at klubben ble kjent i vide kretser og banda sto i kø for å spille for oss.

Steinar Svorkland fikk "Gullskoen, dansefolkets pris i 2008. (Foto: Privat)

Steinar Svorkland fikk «Gullskoen, dansefolkets pris» i 2008. (Foto: Privat)

Dansekonkurranse
– I de senere år har også klubben vært arrangør av en større dansekonkurranse som er en av de største i Norge innen svingdansene i samarbeid med Norges Danseforbund og Norges Idrettsforbund. I fjor ble det åpnet for at også sportsdanserne ble en del av konkurransen og dette er ett arrangement som går av stabelen i midten av mars.

Sosiale i sentrum
– Dansen er selvsagt i fokus, sier Svorkland. Foruten dansefester og dansegalla har klubben egne dansekvelder. De er for tiden annen hver tirsdagskveld, i partall-uker, i Fossvang. Her er det sosiale i sentrum, og her kan alle som ønsker det treffe andre som liker musikken og dansen. Kanskje kan du lære deg noen trinn også, eller bare nyte musikken og baksten du får servert. I tillegg arrangeres det kurs i både sving, bugg, pols med mer. Tidligere har vi også vært inn i grunnskolen med undervisning en periode.

For mer informasjon om dansegallaen eller de andre danseaktivitetene du kan være med på: Klikk her for å besøke Gofot’n på facebook