I dag åpnet en ny Thai-restaurant i Buvika, og kokkesjef Sue lover at det blir ekte og tradisjonell Thai-mat slik som hun lærte å lage av sin mor i Thailand.
Av Gunnar Reitan
SkaunNytt var tilstede da restauranten PAD THAI åpnet dørene, og det begynte med en gang å komme inn et jevnt sig av gjester.
Onsara som også går under navnet, Sue driver restauranten sammen med sin mann, Morten Blix. Morten fungerer som daglig leder og «altmuligmann», men han jobber også som montør for firmaet, Ernestus. Sue er er derfor den som har det daglige ansvaret for driften. I tillegg til Sue og Morten, står også Andreas Espnes på eiersiden. I tillegg jobber Jirassaya (Mey), og Wasan (Sun) i restauranten.
Sue har tidligere drevet egen restaurant i Thailand, samt at hun har jobbet i sju år på Bangkok Cafe i Trondheim. Hun forteller at hun lenge har gått med en drøm om å drive en egen restaurant, og nå er drømmen endelig gått i oppfyllelse.
– Dette er noe jeg lenge har tenkt på å få til, forteller Sue.
De flyttet fra Trondheim til Buvika for fem år siden, og har helt siden de kom hit, tenkt at det hadde passet veldig bra med en Thai-restaurant her.
– Vi ble etter hvert kjent med Andreas (Espnes), og snakket en del om at vi ønsket å drive Thai-restaurant i Buvika. Da lokalet her ble ledig, så åpnet det seg en fin mulighet for oss, forteller Morten.
– Hva er det dere tilbyr i restauranten?
– Vi har en ganske variert meny med tradisjonelle og autentiske Thai-retter. Dette blir laget nøyaktig som de gjør det i Thailand i fra bunnen av. Vi tilbyr også catering og take-away, sier Morten.
På menyen står også et bra utvalg av vegetar og veganske retter for de som måtte ønske det.
Sue og Morten sier til SkaunNytt at de håper mange vil ta turen innom og prøve ut de forskjellige rettene som tilbys.
– Vi tilbyr jo en litt annen type mat enn vanlig hamburger og pizza. Det er jo kjempegodt det, men vi tror det kan være fint å ha et annet alternativ også av og til, avslutter Morten.
Ønsker du å vite mer om PAD THAI klikk her for å besøke dem på Facebook.