Også i år kan barn og ungdom i Skaun være med på mange ulike friluftsaktiviteter gjennom sommerferien.
SommerSkaun ble første gang arrangert i 2017 som et pilotprosjekt, og mange barn og unge benyttet seg av tilbudet. Miljøterapeut, Inge Åsen fra Familie, Barn og Helse, forteller til SkaunNytt at det blir mange ulike og spennende aktiviteter man kan være med på utover sommeren.
– Årets utgave blir et betydelig større arrangement enn i fjor, sier Åsen.
Påmeldingen åpner 14. juni, og du finner oversikt over aktiviteter nederst i artikkelen.
Friluftsbasert
– Hva går SommerSkaun ut på?
– SommerSkaun er et friluftsbasert aktivitetstilbud i sommerferien for barn og ungdom i Skaun. Man kan melde seg på dagaktiviteter eller overnattingsturer, både i nærmiljøet og utenfor kommunen.
Lavterskeltilbud
– SommerSkaun er også et lavterskeltilbud hvor de fleste aktivitetene er gratis, mens noen har en liten egenandel. Det er et tilbud for alle, uten krav til mye kostbart utstyr eller spesielle forkunnskaper.
Fokus på samhold
– Hva er hensikten med SommerSkaun?
– Målet med SommerSkaun er å gi ungdommene spennende, mestringsfulle og gode opplevelser i skoleferien. Under SommerSkaun har vi fokus på samhold, som vil bidra til å styrke gamle vennskap og bygge nye.
– Hvem kan være med?
– Alle Skauninger født i tidsrommet 2000 – 2007. Det vil si barn og ungdom mellom 11 til 18 år. Filmbussen og Leirdueskyting har egne aldersgrenser.
Samarbeid
– Hvem står bak arrangementet?
– SommerSkaun arrangeres i samarbeid mellom Kultur, Fritid og Frivillighet og Barn, Familie og Helse i Skaun kommune. Ansatte fra disse enhetene har ansvaret for gjennomføring av aktivitetene. I tillegg har vi med oss en gjeng med frivillige ungdomsledere. De har fått opplæring fra Trøndelag idrettskrets, og kommer til å bidra til å motivere og skape god stemning.
– Ellers er det ulike aktører som bidrar ved gjennomføring av hver enkelt aktivitet, forteller Åsen. Vi har samarbeid med lokale aktører som Skaun JFF, Dyrenes Hus og Kristin på Husaby.
Skal bli enda større
– Blir det de samme aktivitetene hvert år, eller endres de fra gang til gang?
– Noen aktiviteter kommer til å gå igjen, men programmet vil utarbeides fra år til år. Målet er at SommerSkaun skal bli enda større neste år, med flere nye aktiviteter på programmet.
– Hvem avgjør hvilke aktiviteter som skal tilbys?
– De frivillige ungdomslederne har vært samlet til idédugnad i to runder, hvor de har kommet med innspill til hvilke aktiviteter de ønsker. De kommer også til å delta på evaluering av aktivitetene i ettertid. SommerSkaun har en egen tverrfaglig arbeidsgruppe som har ansvar for å utarbeide programmet.
Først til mølla
– Hvor og når melder man seg på SommerSkaun?
– Påmelding skjer via kommunens hjemmeside, og åpner torsdag 14. juni.
Åsen understreker at det lønner seg å være tidlig ute med å melde seg på de aktivitetene man ønsker å være med på.
– Det vil bli førstemann til mølla og rift om plassene. Vi anbefaler derfor å være tidlig ute, avslutter han.